Endnu en kommune forbyder rygning for både lærere og elever

Endnu en kommune siger nej til rygning på alle skoler for både voksne og børn.

I sidste uge meldte Frederiksberg sig på banen - og nu følger Albertslund efter. Begge kommuner vil gøre skoletiden røgfri - ikke bare for elever, men også for pædagoger og lærere.

Frederiksberg forbyder cigaretter for både lærere og elever med det samme, mens Albertslund først forbyder rygninger for elever, lærere og pædagoger ved indgangen af skoleåret 2019.

- Vi ved alle, at rygning og tobak er usundt og en trussel mod et godt helbred. Vi har et ansvar for at hjælpe vores børn og unge godt på vej – det gælder også indenfor sundhed. Derfor indfører vi fra skoleårets start tobaksfri skoletid. Vi vil gerne vise vejen for et liv uden tobak, siger Marianne Burchall, der er medlem af kommunalbestyrelsen og formand for Børne- og Skoleudvalget i Albertslund.

Eleverne må heller ikke ryge, selvom de forlader skolens område.

I disse kommuner er der også røgfri skoletid for alle:

  • Dragør Kommune
  • Vallensbæk Kommune
  • Gladsaxe Kommune
  • Egedal Kommune (fra det nye skoleår)
  • Ishøj Kommune (fra det nye skoleår)
  • Furesø Kommune (fra det nye skoleår)

På Frederiksberg kan forbuddet i sidste ende føre til en fyring af den enkelte medarbejder, men man starter blidt ud, lød til i sidste uge fra Sine Heltberg, Socialdemokratiet på Frederiksberg.

I Albertslund er det op til de enkelte skolebestyrelser, hvordan de nye retningslinjer skal håndhæves på de enkelte skoler.

Frederiksberg indfører røgfri skoletid for både elever og lærere. Det er netop trådt i kraft.

2.800 kommunalt ansatte skal også droppe rygning på job

Albertlunds politikere har også stemt for, at rygeforbuddet skal gå endnu videre end bare til skolerne.

Fra 1. august 2020 må folk i hjemmeplejen, skraldemænd og alle de andre 2.800 kommunalt ansatte heller ikke ryge, mens de er på arbejde.

Den lange indkøringsfase giver plads til at give ansatte tilbud om rygeafvænning.

25 procent af borgerne i Albertslund røg dagligt eller lejlighedsvist i 2017, viste tal fra Sundhedsprofilen, der er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen. Gennemsnittet for hele regionen i 2017 var, at 23 procent var rygere.

- Borgernes generelle sundhed i Albertslund er ikke god nok. Det viser Sundhedsprofilen fra 2017. Blandt andet har der været en stigning i antallet af rygere. Det skal vi gerne have ændret. Derfor synes vi også det er relevant at indføre røgfri arbejdstid, siger Marianne Burchall.

Disse kommuner har røgfri arbejdstid

  • Fredensborg Kommune
  • Dragør Kommune

Kilde: Kræftens Bekæmpelse


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik