Endnu en hjemløse-stramning på vej

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil nu give politiet mulighed for at oprette zoneforbud mod teltlejre.

Først fik politiet øgede beføjelser til at bede hjemløse om at fjerne sine lejre og tilmed give en bøde, hvis de ikke retter sig efter henvisningerne. 

Siden blev straffen for tiggeri også fordoblet. 

Og nu er justitsministeren altså klar med endnu en stramning i forsøget på at komme af med de mange - især udenlandske - hjemløse, der bor i Københavns gader. 

Det skriver Ritzau. 

Vil smide hjemløse ud af kommunen

Justitsminister Søren Pape Poulsen (Konservative) har tidligere varslet, at han vil give politiet mulighed for at bruge et såkaldt zoneforbud mod teltlejrene.

Og nu bliver han konkret på dato og omfang:

Fra 1. juli skal politiet kunne bruge zoneforbud til at bortvise personer fra "utryghedsskabende lejre".

I førstegangstilfælde vil forbuddet være på 400 meter fra det område, hvor der har været en lejr. Anden gang på 800 meter.

Men regeringen vil i næste folketingssamling gå endnu længere. Her vil justitsministeren fremsætte et lovforslag, som skal gøre det muligt for politiet at forvise personer fra en hel kommune.

Stramninger

1. april fik politiet øgede beføjelser til at slå ned på hjemløse. Man kan nu opløse og forbyde hjemløselejre ud fra begrundelsen, at de skaber utryghed i nærområdet. Og give en bøde, hvis forbudet ikke overholdes. 

14. juni hastebehandlede Folketinget endnu et lovforslag om at skærpe straffen for, hvad der kaldes utryghedsskabende tiggeri. Lovforslaget fordobler straffen for bestemte typer tiggeri og gør samtidig straffen ubetinget, hvilket svarer til 14 dages ubetinget fængsel.

Omdiskuterede stramninger

De hjemløse på Christianshavns Torv i København har råbt op over de nye stramninger på Christiansborg. 

Her fortæller Marlene "Malle" Granild, der er medstifter af foreningen Hjemløse til hjemløse, at man risikerer at skabe mere kriminalitet, fordi de hjemløse skal tjene penge på noget. 

Også Alternativet har kaldt stramningerne for symptombehandling. 

Både Overborgmester Frank Jensen (S) og Socialborgmester Jesper Christensen (S) i København har udtalt, at de gerne så Staten bidrog til kommunens såkaldte transitprogram, der blandt andet hjælper de hjemløse med at rejse tilbage til deres hjemland.

Mød hjemløse Alexandru i indslaget her - Indslaget er fra 3. juni:

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik