Endnu en falsk hjemmehjælper slår til

Kvindelige tricktyve udgiver sig i øjeblikket for at hjemmehjælpere, så de kan stjæle fra ældre mennesker.

Så sent som i går var der to forsøg på tricktyveri i Lundtofteparken i Lyngby, hvor en kvinde udgav sig for at være hjemmehjælper.. Foto: Tommy Kofoed - Ritzau Scanpix

Der er i øjeblikket god grund til at bede om identificering, når du åbner døren for hjemmeplejen.

Både i Lyngby-Taarbæk og Roskilde Kommune har der i den forgangne tid været falske hjemmehjælpere på spil, og flere ældre mennesker er blevet bestjålet.

Ifølge Nordsjællands Politis døgnrapport var der i går to forsøg på tricktyveri i Lundtofteparken i Lyngby. Klokken 15.15 fik en ældre mand på 79 år besøg af kvinde, som udgav sig for at være fra hjemmeplejen og tilbød at tale om julehjælp.

Manden lukkede hende derfor ind, og selv om kvinden kun havde været ude af syne et øjeblik under besøget, lykkedes det hende at stjæle et større beløb i kontanter.

Kvinden beskrives som:

35-40 år, ca. 160 cm., almindelig kropsbygning, brun i huden med mørke pletter i ansigtet og med langt sort hår. Talte dansk og var iført sort hue, der faldt ned bagpå, sort jakke og sorte løse bukser.

Kilde: Nordsjællands Politi 

87-årig kvinde fik også besøg

Også en 87-årig kvinde i Lundtofteparken fik mellem klokken 18 og 19.15 besøg af en kvinde, som udgav sig for at være hjemmehjælper. Kvinden blev lukket ind og talte længe med beboeren, men da kvinden var gået, blev beboeren mistænksom og ringede til hjemmeplejen, som kunne afvise, at de havde sendt en ud.

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke overblik over, om det lykkedes kvinden at stjæle noget fra den 87-årige.

Læs også Falsk hjemmehjælper på spil

Flere sager i Roskilde

Roskilde Kommune oplyste tidligere på ugen, at også de havde modtaget flere henvendelser fra borgere, der havde haft besøg af falsk hjemmehjælper.

Sidste fredag eftermiddag lykkedes det to gange kvinden at blive lukket ind fredag på Gartnervang og i Rørmosen, hvor hun og en medskyldig stjal penge og smykker fra ofrene.

Direktør for Social, Job og Sundhed i Roskilde Kommune, Christian Harsløf, oplyste i den forbindelse, at man genkende de rigtige hjemmehjælpere fra kommunen på, at de altid bærer en rød jakke og en blåstribet uniform samt et synligt identitetskort med både deres navn og Roskilde Kommunes logo på.

Desuden kan borgerne døgnet rundt ringe til kommunen og tjekke, om en person er ansat hos os dem, oplyste Christian Harsløf.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik