Endnu en brand på skole

Roskilde: Klokken 21.25 i aftes var den gal igen. Roskilde Brandvæsen måtte rykke ud til Sct. Jørgens Skole, hvor der var ild i en container, og det er ikke første gang i efterårsferien, at der bliver sat ild til ting.

Mandag måtte brandfolkene hele tre gange slukke ild i containere på skoler. To af stederne kunne konsekvenserne være blevet langt mere vidtrækkende end et par udbrændte affaldsspande, mens branden i går heldigvis ikke på noget tidspunkt udgjorde nogen fare for selve skolebygningen.

- Det var en container, som stod i det fri, og den var stort set udbrændt, da vi kom derud. Det kan meget vel tænkes, at det er de samme mennesker, der står bag igen. Det er lidt trist, siger Ole Mebus, der var indsatsleder på vagten i går.

Mandag gik det også ud Sct. Jørgens Skole samt specialskolen Lysholmskolen og Tjørnegårdskolen. På Lysholmskolen og Sct. Jørgens Skole var flammerne ikke mange minutter fra at få fat i bygningernes tagkonstruktioner, og så havde skaderne været noget mere omfangsrige, end de blev.

Ole Mebus ærgrer sig over brandene, som uden tvivl er påsatte, og han og kollegerne vil efter ferien tage rundt på skolerne og rådgive om, hvad de kan gøre for at sikre, at sådanne hændelser giver mindst mulige skader.

- Vi vil gerne have, at de stiller deres affaldscontainere mindst 10 meter væk fra bygningerne, både så flammerne ikke får fat i bygningerne, men også så den intense strålevarme ikke ødelægger ruderne, siger Ole Mebus til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

20200910-132712-L-1920x1280we

Buskrydning skulle bremse hashhandel: Nu er pusherne rykket til en ny park

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere