Endeligt studieoptag sætter ny rekord

61.300 studerende blev optaget på en videregående uddannelse i år. Det er ny rekord.

Da de videregående uddannelser i juli sendte positivt svar ud til 60.537 håbefulde ansøgere, var det flere end nogensinde tidligere. Nu, hvor optagelsens anden runde er overstået, er der noteret endnu en Danmarksrekord. Det oplyser Uddannelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Siden første optagelsesrunde 30. juli har 5300 takket nej til den studieplads, de blev tilbudt, men samtidig har endnu flere - 6100 studerende - enten fået en plads på de uddannelser, der havde ledige pladser, eller fået vekslet en standby plads til en studieplads her og nu.

Det viser Uddannelsesministeriets opgørelse af den endelige fordeling af de nye studerende.

Især flere optagede på tekniske uddannelser

I alt er 61.300 studerende således begyndt på en videregående uddannelse i 2012. Det er det største antal nogensinde og tre procent flere end i 2011. Nettotilvæksten af nye studerende siden 30. juli er på 800 personer svarende til én procent af optaget.

Det er især de tekniske uddannelser, heriblandt ingeniøruddannelserne, der har optaget flere studerende i anden runde.

- Det er positivt, at så mange vælger at søge de ledige pladser, og det er positivt, at interessen blandt andet samler sig om de tekniske uddannelser, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

Han hæfter sig ved, at stigningen på de tekniske uddannelser skal ses i lyset af, at der allerede i juli var markant fremgang i optaget siden 2011 - især på universiteternes ingeniøruddannelser.

- Det vidner om en stigende interesse for nogle af de uddannelser, der tidligere havde svært ved at fylde alle pladser op, og som giver nogle kompetencer, vi har hårdt brug for i udviklingen af det danske samfund, siger Morten Østergaard.

Også indenfor de store velfærdsuddannelser er der stigning. Her er optaget steget med syv procent siden 30. juli.

Blandt de store uddannelsesinstitutioner har især Erhvervsakademi Sjælland, Ingeniørhøjskolen i København, Professionshøjskolen Sjælland og Syddansk Universitet udfyldt mange tomme uddannelsespladser siden 30. juli.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik