Endelig! Inderhavnsbroen åbner torsdag aften

Tre år efter den skulle have stået færdig, åbner Inderhavnsbroen i aften klokken 18.

Tre år efter den skulle have stået færdig, åbner Inderhavnsbroen i aften klokken 18.

- Nu kan den bro, som vi københavnere har ventet så længe på, endelig tages i brug, siger Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Morten Kabell til TV 2 Lorry.

Borgmesteren er den første til at indrømme, at broen har været længe undervejs.

- Det har været en alt, alt for lang proces, hvor alt, der kunne gå galt, er gået galt. Ting, man slet ikke vidste kunne gå galt, er også gået galt. Jeg venter på en meteorregn i løbet af de kommende timer - det er der, vi er, siger Morten Kabell med til grin til TV 2 Lorry. 

Det begyndte med ét tweet torsdag formiddag. Fra Yael Bassan, der er direktør for cykleudlejningsfirmaet Copenhagen Bicycles.

- BREAKING!! Inderhavnsbroen åbner kl. 18.00 i aften!!! Jaaaaaaaa!! Hurraaaa!, skrev hun.

Et tweet der hurtigt blev delt af måbende og skeptiske twitter-brugere.

- Det begyndte her til morgen, hvor jeg undrede mig over, at de begyndte at feje nede ved broen, fortæller Yael Bassan, der kan se direkte ud til broen fra cykeludlejningsfirmaet.

- Jeg gik ned og spurgte en af mændene, der fejede, om hvorfor, og så sagde han, at det var fordi, de åbnede for trafik i aften klokken 18, fortsætter hun. 

Yael Bassan spurgte yderligere to andre – på to forskellige tidspunkter - og uafhængigt af hinanden bekræftede de oplysningerne.

- De har jo sagt det så mange gange nu, så man ved ikke, hvad man skal tro på længere. Men den er god nok, det er jeg sikker på, siger Yael Bassan, der har købt champagne og sat den på køl.

Inderhavnsbroen skulle oprindeligt være klar til at fragte gående og cyklende mellem Nyhavn og Christianshavn i 2013, men adskillige gange har projektet været udsat.

Den oprindelige entreprenør bag projektet E. Pihl & Søns, gik konkurs inden enderne var nået hinanden på midten, men de nuværende entreprenører har nu kunne overdrage broen til kommunen.

- Den officielle åbning er stadig først til august, men nu åbner vi den stille og roligt, for vi vil gerne give københavnerne og turisterne mulighed for at bruge den så hurtigt som muligt, siger Morten Kabell. 

Broen er en gave fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik