03:48

Det blev ingen succes, da to værfter i 1918 begyndte at bygge skibe i beton.

En VILD historie: Skibe støbt i jernbeton

Det endte med krak, da to værfter i Køge indledte et erhvervseventyr og begyndte at bygge skibe støbt i armeret jernbeton kort efter 1. Verdenskrig.

Man kunne måske have forudset det, og det gik da heller ikke godt for de to værfter i Køge, som efter 1. Verdenskrig begyndte at producere skibe støbt beton. Eventyret varede kort, men tilbage står i dag stadig de boliger værfterne fik bygget til arbejderne.

Det nye afsnit af ”En VILD historie” forgår i Køge og også her vrimler det med gode fra gamle dage. 

Læs også Syfilis-udbrud i Roskilde og hængte pirater i Helsingør

Museumsleder Birte Broch og arkiver Lars Kjær fortæller blandt andet om århundredets stormflod, der ramte Køge i 1872. Om arresten, hvor både hekse og kriminelle levede kummerligt, og ikke mindst om Grundtvigs skandaløse og ulykkelige kærlighed til den meget yngre Marie Toft.

Læs også Serie om vilde historier: Sort syvårig dreng udstillet i bur

I programserien ”En VILD historie” kører journalisterne Oliver Fjalland og Frank Thøgersen ud for at finde det, der var ”breaking news” i gamle dage. De puster støvet af nogle af alle de historier, som de fleste har glemt eller aldrig har fået fortalt. Nok lever vi i et fredeligt land, men vores fortid rummer masser af vilde historier.

”En VILD historie” sendes gentagne gange på tv-kanalen Lorry+, du kan se programoversigten her

Har du ikke tv-kanalen, kan du se programmerne gratis på tv2lorry.dk her

Eller du kan klikke rundt mellem de enkelte historier her