En stemme på Venstre kan være en stemme på Alternativet

Et utraditionelt samarbejde mellem Alternativet og Venstre har set dagens lys i Hørsholm.

Alternativet i Hørsholm har fundet en lidt utraditionel samarbejdspartner forud for kommunalvalget. Partier er nemlig gået i et såkaldt teknisk valgforbund med Venstre.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det tekniske valgforbund betyder, at de to partiers vælgere ikke kan vide sig sikker på, hvilket parti deres stemme reelt går til. Når stemmerne tælles op, kan det nemlig ende med, at Alternativets stemmer kan gå til det sidste mandat for Venstre og omvendt. Formålet med et valgforbund er at mindske stemmespild.

Ønsker sig en anden borgmester

Begge partier ser dog ingen problemer i samarbejdet.

- Vi er ikke et blåt eller rødt parti. Vi er et grønt parti, som gerne vil politik på en anden måde og går på tværs af skellene mellem rødt og blåt, siger Jørgen Fabrin, der er forperson for Alternativet i Hørsholm og Fredensborg til avisen.

Fra Venstre lyder det, at de to partier har ”nogenlunde samme grønne profil”, og at der er flere steder, partierne kan samarbejde.

Der er dog intet formelt politisk samarbejde mellem partierne – men begge partier er dog enige om, at de ønsker sig en anden borgmester end den siddende, den konservative Morten Slotved. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik