En sommer uden tog: Vær positiv og snup cyklen på job

Hop på cyklen i stedet for at ærgre dig over sommerens store renoveringer af jernbanenettet. Det er budskabet fra en lang række kommuner.

Jens Berthelsen bor i Kastrup og arbejder i Ballerup. Sammen med en stor del af kollegerne i firmaet Atea i Ballerup vil han tage udfordringen op: Cykle til og fra arbejde henover sommeren.

- Det styrker også det sociale, det mentale og ikke mindste det fysiske, siger Jens Berthelsen, som er Facilitymanager i IT-firmaet Atea i Ballerup.

Mange af medarbejderne har deltaget ivrigt i Cyklistforbundets årlige majkampagne "Vi cykler til arbejde", og de regner med at endnu flere medarbejdere vil cykle til og fra arbejde henover sommeren.

Årsagen er de store renoveringer på både Kystbanen og Frederikssundsbanen, som betyder, at der ikke kører tog på strækningerne store dele af sommeren.

Fakta om sommerens banerenoveringer

  • Fra fredag d. 29. juni til og med søndag d. 12.august - i alt halvanden måned - er der ingen tog på Kystbanen mellem Hellerup og Helsingør.
  • Og fra 1. juni om aftenen til og med d. 26. august - i alt tolv uger - er der ingen tog på Frederiksundssbanen mellem Valby og Frederikssund. 

I samarbejde med en lang række virksomheder i Hovedstadsområdet og med støtte fra Region Hovedstaden har Cyklistforbundet derfor forlænget sin årlige maj-kampagne, så den varer hele sommeren:

- Vi sørger for at have nogle nyhedsbreve til alle deltagere, hvor vi kommer med fif og gode ideer til at finde nogle særlige cykelruter og komme forbi de særlige steder - både langs Kystbanen og Frederikssundsbanen - hvor der er noget særligt at se på. Så man virklig kan få en anderledes sommer istedet for en sommer, hvor man er lidt øv over nogle banelukninger. Man må prøve at vende det til noget positiv, siger kampagnechef i Cyklistforbundet, Jane Kofod.

Og i Atea i Ballerup har man netop forsøgt at finde det gode i det sure:

- Det, vi har gjort for at være en del af det her, er, at vi har adresseret det på et af vores morgenmøder. Vi skulle synge en sang, og det skulle selvfølgelig være noget med cykler. Og samtidig delte vi ringeklokker ud til medarbejderne, så man kunne være med på ringeklokkepercussion. Og det giver noget awareness, siger Jens Berthelsen.

Selvom DSB sætter togbusser ind forventer man, at alene lukningen af Frederikssundbanen vil betyde et tab på 2,2 millioner rejser. 

Se hele vores indslag om at cykle i stedet for at tage toget her.

Læs meget mere om, hvordan du melder dig til sommerens kampagne her.

Så langt cykler du på en måned:

  • Har du fem kilometer til job, kan du nå lige så langt som fra København til Gøteborg. Det er nemlig 230 kilometer.
  • Har du ti kilometer til job, kan du nå lige så langt som fra Aarhus til Berlin. Det er nemlig 460 kilometer.
  • Har du 15 kilometer til job, kan du nå lige så langt som fra Ringkøbing til Stockholm. Det er nemlig 460 kilometer.
  • Har du hele 20 kilometer til job, kan du nå lige så langt som fra Nyborg til Paris. Det er nemlig 920 kilometer.
Kilde: Cyklistforbundet

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik