Det kæmper jeg for: En saltvandsindsprøjtning på 612 ekstra lærere

DEBAT: Vores børn skal have mulighed for at udleve deres fulde potentiale, mener Sofie Carsten Nielsen fra Radikale Venstre. Derfor skal vi genopbygge tilliden til folkeskolerne ved at ansætte flere lærere.

Af Sofie Carsten Nielsen, medlem af Folketinget for Radikale Venstre, valgt ind i Københavns Omegns Storkreds.

Til de kommende finanslovsforhandlinger kæmper jeg for en lærermilliard. En lærermilliard der, hvis vi får alle pengene, vil betyde penge til 1.800 ekstra lærere på landsplan. 612 af de ekstra lærere skal tilfalde kommunerne i Hovedstadsområdet - altså i TV 2 Lorrys sendeområde.

Det kæmper jeg for

TV 2 Lorry har spurgt samtlige politikere, der er valgt ind i Hovedstadsområdet, hvad de vil kæmpe for i deres område de næste fire år. Bliv klogere på dine politikere her.

Med de 612 ekstra lærere skal vi investere i det allervigtigste: Vores børn og unge. Hvor vi lægger grundstenen for et klogere Danmark. Med flere ressourcer. Hvor vi kæmper for at alle børn - uanset baggrund – får de bedste betingelser for at udleve deres fulde potentiale.

Hvordan lærermilliarden konkret bruges, vil jeg dog lade være op til Danmarks Lærerforening og kommunerne at finde ud af. Fordi de bedst selv ved, hvor skoen trykker. Mange kommuner og skoler mangler lærere. Men nogle steder giver det måske bedre mening, at investere pengene i andet på skoleområdet.

Målet er dog klart: Når alle kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde i 2020 kigger i budgetterne, skal de allerede der have pengene til at kunne ansætte ekstra 612 hårdt tiltrængte lærere.

Tilliden til folkeskolen skal genopbygges

Lærere, der knækker nakken og går ned med stress. Manglende tid til hvert enkelt barn. Børn, der mistrives. Og en folkeskole, der fravælges til fordel for privatskolerne. Vi kender alle skrækoverskrifterne om folkeskolen fra de seneste år.

Kort sagt. Tilliden til folkeskolen har lidt et knæk. Men tilliden skal genopbygges. Og de ekstra lærere er afgørende for den at genopbygge tilliden. Tilliden til at undervisningen i folkeskolen er i topklasse. Forældrenes tillid til at alle børn trives. Lærernes tillid til, at vi kæmper for dem og folkeskolen.

Vigtigst af alt skal børnene kunne mærke en bedre skoledag. En tryg og lærerig hverdag for børnene. Som gør, at flere børn finder skoledagen tilbage og så folkeskolen bliver et tilvalg for flere forældre.

Samtidig skal de 612 ekstra lærere understøtte ambitionen om en folkeskole fri for test, trit og retning. For det går alt for mange børn døde i. Skoledagene hvor alt er tavleundervisning. Børn lærer forskelligt. Det skal der være plads til. Men det kræver, at der er flere penge og lærere.

Et grønnere, klogere og kærligere Danmark

612 ekstra lærere er meget konkret. Om det vil lykkes med at få hele milliarden, må komme an på forhandlingerne og de øvrige partier. Uanset hvad ønsker jeg et vigtigt skridt på vejen mod et grønnere, klogere og kærligere Danmark. Hvor vi handler på det håb, som vi skabte under Folketingsvalget. Et håb om et grønnere, klogere og kærligere Danmark. Det er et håb som jeg er pinligt bevidst om, at jeg skal leve op til.

Ambitionen om et grønnere, klogere og kærligere Danmark kan lyde diffust. Højtflyvende. Men det skal ske gennem summen af en lang række initiativer, hvor vi kommer ud af det grønne slæbespor og i stedet sætter turbo på den grønne omstilling. Hvor vi booster integrationen og kommer med reelle løsninger på virkelige problemer. Og hvor vi bliver klogere og genskaber tilliden.

Det begynder med ønsket om 612 ekstra lærere til hovedstadsområdet til de kommende finanslovsforhandlinger, men flere forslag vil følge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik