En ny K.B. Hallen vil også være fredet

Ejeren af den nedbrændte hal skal søge styrelse om lov til enten at genopbygge hallen eller rive den ned.

Hvis ejeren af K.B. Hallen vil genopføre den nedbrændte bygning, er der ikke frit slag til at give hallen et andet udseende og indrette den på en helt anden måde end den tidligere hal.
      Tidligere på året blev bygningen fredet, og den fredning står ved magt, hvis Kjøbenhavns Boldklub (KB) beslutter at opføre en ny hal på stedet.
      Det siger Birte Skov, sektionsleder i Kulturarvsstyrelsen, som er øverste myndighed, når det drejer sig om fredede bygninger.
      - I sådanne sager lægger vi meget vægt på en god dialog fra dag ét, og lovgivningen fastsætter ingen frist for, hvornår vi skal modtage en ansøgning, tilføjer hun.
      Ejeren kan søge Kulturarvsstyrelsen om tilladelse, enten til at genopføre en nedbrændt eller beskadiget bygning, eller til at rive den ned.
      - Når vi træffer vores afgørelse, vejer det tungt, hvilken bygning der er tale om, og hvor omfattende skaderne er, forklarer Lisbeth Brorsen, arkitekt i Kulturarvsstyrelsen.
      Sektionsleder Birte Skov besøgte anlægget onsdag middag. Hvis KB ønsker at genopføre den historiske hal, iværksættes denne proces i samarbejde med Kulturarvsstyrelsen.
      - Som et eksempel på et sådant samarbejde kan jeg nævne Dehns Palæ i København. En del af palæet brændte sidste år, og her har vi fra starten været inde over genopbygningen, fortæller Birte Skov.
      Også lokalpolitikerne i Frederiksberg afventer spændt, hvad der skal ske med hallen.
      - Jeg tror og håber da, at den bliver genopbygget. Det vil helt klart være i kommunens interesse, siger Lone Loklindt (R), formand for kommunens kultur- og fritidsudvalg.
      Hun udelukker ikke, at der i givet fald kan blive tale om kommunal hjælp til projektet.
      - Men lige nu bør vi give KB's ledelse den tid, der er nødvendig, også til at få afklaret de forsikringsmæssige aspekter. Herefter kan vi så begynde at tale om, under hvilken form kommunen kan bidrage, slutter Lone Loklindt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere