En ny kampagne fra Københavns Kommune skal få flere til at vælge

kommunal hjemmepleje frem for privat. De borgerlige partier kalder det spild af penge og konkurrenceforvridning. Det skriver DR København.

En farverig plakat med en glad og energisk SOSU-assistent og teksten 'Tryghed siden 1958 - Københavns Kommunes hjemmepleje ' kan fra mandag ses i hele København. Plakaten er en del af en ny kampagne, som Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København står bag. Kampagnen skal få flere til at vælge kommunens hjemmehjælp.

- Hjemmehjælperne bliver ofte skældt ud, hvis der for eksempel kommer en dårlig enkeltsag. Og jeg synes faktisk, at der er grund til, at vi klapper dem på ryggen og viser, at de faktisk er rigtig, rigtig dygtige til deres arbejde, siger Sunheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) til DR København.

Fra 2010 til 2012 faldt antallet af borger i den kommunale hjemmepleje i København med 16 pct. Sundheds- og Omsorgsborgmesteren håber, at kampagnen kan være med til at vende udviklingen ved at sætte fokus på kommunens service. Det tror Liberal Alliance ikke vil ske.

- For det første er det jo penge ud af vinduet at bruge skattepenge på det her. Og for det andet er det noget af et nederlag for SF-borgmesteren, at man nu simpelthen bliver nødt til at gå ud og reklamere for kommunens hjemmepleje, fordi de private hjemmeplejere gør det så godt, som de gør, siger Lars Berg Dueholm, gruppeformand for Liberal Alliance i København.

Et andet element i kampagnen er en pjece med information om hjemmeplejen i København. Den skal kommunens visitatorer dele ud til nye ældre i hovedstaden. Venstre er bekymret for konkurrencen på markedet.

- Det virker lidt mærkeligt, at vi skal ud og lave konkurrenceforvridende virksomhed ved at reklamere på den her måde med skatteborger kroner, hvor man forsøger at få folk til at vælge den kommunale løsning i stedet for den private, siger Pia Allerslev (V) til DR København.

- Og jeg kan godt frygte, at hvis man laver mere af det her, så kan det skabe en skæv fordeling, tilføjer hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik