Én nats fangst: 15 personer sigtet for spirituskørsel på løbehjul

Københavns Politi har sigtet 15 personer for spirituskørsel på løbehjul, der blev taget i løbet af fredag aften og natten til lørdag.

Spirituskørsel på el-løbehjul er også et problem i denne weekend. I løbet af fredag aften og natten til lørdag er femten personer blevet sigtet for spirituskørsel.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Københavns Politi foretog også en kontrol af personer på el-løbehjul sidste weekend, hvor 28 endte med at blive sigtet for at køre med alkohol eller stoffer i blodet.

Det er dog ikke kun spirituskørsel, der er et problem.

Der er forsat mange brugere, der overtræder reglerne ved blandt andet at køre to personer på et løbehjul. Det og lignende overtrædelser betød, at nattens kontrol førte til yderligere 30 sigtelser.

Regler for brug af el-løbehjul

  • Du skal være fyldt 15 år.
  • Børn under 15 år må kun køre på el-løbehjul i trafikken, hvis barnet er sammen med en voksen, som har kontrol over barnets kørsel.
  • Der må kun være én person på el-løbehjulet. Du må altså ikke have andre passagerer med.
  • Du skal følge cykelreglerne, og du skal køre på cykelstien, hvis der er sådan en på vejen. Du må ikke køre på gågade eller fortovet.
  • Promillegrænsen er 0,5 og der er nulgrænse for euforiserende stoffer. Hvis du bliver taget med en promille på over 0,5 på et elektrisk løbehjul, risikerer du at blive anholdt og taget med ind på en politistation for at få taget en blodprøve.

Kilde: Københavns Politi

Vil ikke kun dele bøder ud

Årsagen til Københavns Politis målrettede indsats mod løbehjulsbrugere er af færdselsafdelingen begrundet med, at ”antallet af løbehjul er kraftigt opadgående”.  

Politiets indsats består af to dele. Det første spor handler om at informere om, at reglerne, man skal overholde på løbehjul, er de samme som færdselsreglerne for cyklister. 

Det andet spor er en aktiv tilstedeværelse og øget fokus på området blandt færdselsbetjentene i København. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik