En million gæster har besøgt det nye Experimentarium

Experimentarium runder i dag en milæpæl, når gæst nummer 1 million besøger science centeret.

Den 26. januar 2017 indviede H.K.H. Kronprins Frederik officielt det nye Experimentarium og slog dørene op for de første gæster i det nu dobbelt så store science center.

I 2018 fulgte kåringen af Experimentarium som én af verdens 100 bedste og mest innovative oplevelser på det velanskrevne amerikanske magasin Times Magazines liste Times 100 World’s Greatest Places.

- Det er en stor milepæl, vi runder i dag, hvor vi fejrer gæst nummer 1 million – og det bedste er, at vi ved, gæsterne er glade for det nye Experimentarium. Når gæstetilfredsheden er på 97 procent, og når hele 97 procent også vil anbefale os til andre, kan vi vist godt tillade os at være stolte over det nye Experimentarium, siger Kim Gladstone Herlev, administrerende direktør hos Experimentarium.

I åbningsåret 2017 besøgte over 400.000 gæster Experimentarium, og trods udfordringen ved den historisk solrige og varme sommer, nåede gæstetallet næsten samme leje i 2018 med 390.700 gæster. I alt har Experimentarium haft 9,2 millioner gæster siden den første udgave af Experimentarium åbnede i 1991.

Fokus på nyheder

Experimentarium udvikler, designer og bygger selv sine interaktive udstillinger, og siden det nye Experimentarium åbnede med hele 17 nye interaktive udstillinger i 2017, er der løbende kommet flere nyheder til.

- Vi skal kunne begejstre ved hvert besøg, og det kræver selvfølgelig spændende nyheder. Men heldigvis er Experimentarium ikke noget, man er færdig med på et enkelt besøg. Gæster med årskort besøger i gennemsnit Experimentarium over fire gange, og vi sælger da også betydeligt flere årskort, end vi optimistisk satte som mål ved åbningen, siger Kim Gladstone Herlev.

Det største nye tiltag siden åbningen er Miniverset – et eventyrligt legeunivers, hvor børn i alderen 1-5 år og deres voksne lærer naturvidenskab, mens de leger sammen. Miniverset blev indviet i april 2018 af H.K.H. Kronprinsesse Mary, og siden har Experimentarium fordoblet besøget af de 0-3-årige børn og af vuggestuer og børnehaver.

Højt til himlen og nye horisonter

Denne sommers nyheder er på Experimentariums tag og sigter på at gøre Experimentarium mere oplagt at besøge, når solen skinner.

Den 22. juni åbner den gyldne Himmeltrappe, som fører op til en spektakulær udsigt over Øresund og til den nye maritime udsigtsplatform Bølgetoppen, hvor man kan zoome ind på skibstrafikken med kraftige kikkerter og gå i sømandstræning. Experimentarium får således alle sine fem etager i spil fra denne sommer – tre indendørs og to udendørs – spækket med interaktive udstillinger og oplevelser.

Facts om Experimentarium

  • Det nye Experimentarium blev indviet af H.K.H. Kronprins Frederik den 26. januar 2017.
     
  • 1 million gæster har besøgt det nye Experimentarium.
     
  • I alt har Experimentarium haft 9,2 millioner gæster siden det første Experimentarium åbnede i 1991.
     
  • Experimentarium blev i august 2018 kåret til en af verdens 100 bedste oplevelser af Time Magazine. Kun tre danske oplevelser var på listen: Tivoli, Noma og Experimentarium.
     
  • De nye udstillinger på Experimentariums tag åbner lørdag den 22. juni:

    Himmeltrappen – den gyldne Himmeltrappe rejser sig fra Experimentariums tag og fører op til en spektakulær panoramaudsigt over Øresund.

    Bølgetoppen – fra Experimentariums nye udsigtsplatform kan du zoome ind på skibstrafikken på Øresund gennem kraftige kikkerter og gå i træning som sømand.

    Musiktunnellen Kinesia – er fyldt med bruset fra et helt symfoniorkester. Spil symfonisk musik på sære trækasser, og bliv udlært dirigent for et magisk insekt-symfoniorkester i en ny Virtual Reality-oplevelse.

Kilde: Experimentarium


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik