Én illegal indvandrer vovede sig til lægen

En gravid kvinde, der ville tjekkes og spurgte til, hvor hun kunne føde, og en hjemløs dansker. To eneste besøg på første dag på lægeklinik. 

Den hjemløse dansker havde mistet sit sygesikringsbevis og derfor ikke kunne få hjælp andre steder. De to var de eneste to patienter, der vovede sig ned på Sundhedsklinikken på Vesterbro på første åbningsdag. Det skriver metroXpress. Klinikken er den første af sin art. Her kan illegale indvandrere opsøge et lægetilbud, der er særligt målrettet dem.
      Da stedet er helt nyt - og på grund af den massive medieomtale - havde personalet dog heller ikke regnet med at se flere patienter på åbningsdagen.
      - Det gik som forventet med to henvendelser. Vi regner med, at der er stille her de første gange. Det hele er jo nyt, og det skal stå sin prøve i forhold til, om målgruppen tør bruge det, forklarer Vibeke Lenskjold, der er projektleder på Sundhedsklinikken til metroXpress.
      Klinikken er åbnet i samarbejde mellem Røde Kors, Lægeforeningen og Dansk Flygtningehjælp. Hensigten er at nå ud til de op mod 5000 mennesker, der skønnes at opholde sig illegalt i Danmark. Mange patienter tør ikke opsøge læger, og mange læger har været i tvivl om, hvordan de skal håndtere dem.
      - Lægeforeningens medlemmer har spottet en stigende usikkerhed og bekymring om den målgruppe, man ikke kan tage sig af, samtidig med at man står med et lægeløfte og gerne vil behandle dem, siger Vibeke Lenskjold.
      Hun forklarer samtidig, at der også blandt patienter er stor usikkerhed om, hvorvidt de har mulighed for at opsøge lægehjælp i Danmark, når de opholder sig illegalt i landet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik