Igen og igen og igen: Lufthavn hædret som mest effektiv

Københavns Lufthavn høster fortsat den ene pris efter den anden.

Det er nærmest ikke længere en nyhed. 

Københavns Lufthavn kan igen i år kalde sig verdens mest effektive lufthavn ifølge Air Transport Research Society (ATRS), der er en gruppe af professorer og luftfartseksperter, som hvert år sammenligner lufthavne på forskellige parametre. 

Og det er 12. gang siden 2004, at den danske hovedstad topper listen over de mest effektive afrejse-destinationer. 

God håndtering af udenrigsture

I ATRS's begrundelse fremhæves blandt andet Københavns Lufthavns evne til at håndtere kompleksitet. 

Hver dag er der da også 750 starter og landinger i lufthavnen, 80.000 passagerer og cirka 30.000 stykker bagage, som skal gennem bygningen. Og det gør det ikke mindre kompliceret, at 95 procent af alle flyvninger er udenrigs. 

- Vi har meget dygtige medarbejdere, og prisen skal i høj grad tilskrives medarbejdernes evne til selvstændigt og dygtigt at løse opgaver og problemer. Alle er gode til at tage ansvar og komme med forslag og ideer, lyder det fra administrerende direktør Thomas Woldbye i en pressemeddelelse. 

Danskerne er gode til at bruge mobilen

Selvom lufthavnen er kåret for nu 12. gang, så er man yderst tilfreds med udnævnelsen. 

Direktøren peger på, at det især er de gunstige vilkår for digitale løsninger, der får afgangene til at glide nemmere. 

Danskerne finder nemlig flybilletter på nettet, checker ind på mobilen, printer selv bagagetags ud på automaterne i lufthavnen, afleverer kufferten på automatiserede bagagedrops, scanner boardingkort før sikkerhedskontrollen og følger flyafgangene på lufthavnens app:

- At danskerne er så digitale, har betydet, at vi har kunnet udvikle de digitale muligheder bedre end mange af vores lufthavnskolleger rundt om i Europa, forklarer Thomas Woldbye.

Verdens bedste sikkerhedskontrol

I marts måned vandt Københavns Lufthavn ligeledes to priser. 

Her blev man kåret til Nordeuropas bedste lufthavn og tog samtidig prisen for verdens bedste sikkerhedskontrol ved World Airport Awards. 

Priserne blev givet på baggrund af 13 millioner spørgeskemaundersøgelser, hvor rejsende er blevet bedt om at vurdere flere end 550 lufthavne. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik