En enkelt flaske vin udløser ekstremt højt hammerslag

En sjælden flaske vin fra 1945 blev onsdag solgt på auktion, og indtog dermed førstepladsen som den dyreste flaske vin solgt hos Lauritz.com.

Onsdag blev en sjælden flaske vin solgt på auktion. Foto: Lauritz.com

Onsdag blev der skrevet historie i Lauritz.com inden for vin.

Det skete da hammerslaget lød på en enkelt flaske Château Pétrus, Pomerol, Bordeaux fra 1945, som blev solgt på Lauritz.com til 50.000 kroner. Dermed er flasken den dyreste enkelt flaske vin solgt på auktion på Lauritz.com. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Flasken fik i alt 16 bud, hvor startbuddet lå på 30.000 kroner. Vinen var af Lauritz.com blevet vurderet til at være 60.000 kroner værd.

Vinen har været udstillet i Lauritz.com’s showroom i Herlev.

Vinens imponerende historie

Vinen kommer fra vinslottet Pétrus, og netop denne flaske er legendarisk, fordi den er en årgang 1945. Det er specielt, fordi mange franske vinslotte ikke formåede at lave en årgang 1945 på grund 2. Verdenskrig.

Mange af vinslottene blev nemlig brugt til materialeopbevaring af besættelsesmagten, og derfor blev vinen og høsten beslaglagt.

Der blev produceret 16.500 flasker af årgang 1945. Foto: Lauritz.com

Château Pétrus var dog en af de få vinslotte, som alligevel fik sendt en årgang 1945 på gaden. I alt fik vinslottet produceret 16.500 flasker, og tilfældet gjorde, at årgang 1945 viste sig at blive én af de største årgange i 1900-tallet. Denne vin gjorde for alvor Château Pétrus kendt, og selv den dag i dag er Château Pétrus et af verdens absolut mest prestigefulde vinslotte.

Det er uvist, hvor mange flasker der er tilbage af den legendariske vin, men hos Lauritz.com forventer man ikke, at der er mere end et par hundrede stykker.

Vinflasken har været familieeje siden slut 1940’erne

Flasken, der onsdag blev solgt på auktion, har været ejet af den samme familie siden slutningen af 1940’erne. Familien har over flere generationer opbygget en vinsamling, men man har altid vidst, at den her flaske var noget særligt. Den blev derfor behandlet og opbevaret eftertænksomt.

Det bærer flasken også tydeligt præg af. Flasken og etiketten er nemlig i bemærkelsesværdig god stand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik