En dag tilbage: Kondomer, Nik & Jay og jordplakater

Kandidaterne er ude for at fiske de sidste stemmer inden valget i morgen.

Der er under et døgn til valgstederne åbner, og kandidaterne har sat slutspurten ind.

På Frederiksberg er Venstres Jan E. Jørgensen i gang med at sætte de sidste 48 plakater op - eller nærmere ned. For de skal sidde på fortovet. 

- Der er jo desværre fodgængere, der bliver kørt ned, fordi de glemmer at se sig for, før de går over vejen og budskabet på plakaten er: Se til Venstre, før du krydser. Det er dobbelttydigt, forklarer Jan E. Jørgensen og fortsætter: 

- Det er for at lave en lidt anderledes slags gimmick. 

Jan E. Jørgensen, Konservativ politiker på Frederiksberg er kommet på en anderledes valgplakat kort før valgdagen.
Jan E. Jørgensen, Konservativ politiker på Frederiksberg er kommet på en anderledes valgplakat kort før valgdagen.
Foto: Jan E. jørgensen

Trøste-pop til trætte vælgere

Samme spidsfindige humor er at finde hos SF. De kan efterhånden mærke, at vælgerne er blevet trætte af at få en flyer stukket i hånden på hvert andet gadehjørne. Derfor går de anderledes til værks i deres sidste uddeling.

Med Nik og Jays hit "En dag tilbage" spillende på repeat ud over morgentrafikken på Dronning Louises Bro i København mindede de i dag vælgerne om, at hele valgcirkusset snart er overstået.  

- Selvom valgkampe er rigtig vigtige, kan det godt være lidt frusterende hele tiden at blive mødt med flyers og plakater. Derfor forsøger vi at gøre vores sidste uddeling lidt sjovere og hyggeligere med kaffe og musik, så københavnerne får en god start på dagen og en sjov afslutning på valgkampen, siger Astrid Aller, kandidat for SF i København.

 

Kondomer på plakaten

Tommy Petersen, der arbejder for at blive genvalgt for Radikale Venstre i Københavns Kommune, har også forsøgt at forsøde livet lidt for de mulige vælgere i valgkampens slutspurt. Dog på en mere utraditional vis. 

Lørdag aften har han nemlig hængt kondomer på sine valgplakater ved Ørstedsparken i København. Parken er blandt andet kendt som mødested for homoseksuelle mænd efter mørkets frembrud. 

- Så er der sørget for kondomer til dem, der lige 'skyder genvej' hjem gennem Ørstedsparken. Hav en fræk lørdag aften allesammen, skriver Tommy Petersen på sin Facebookprofil, hvor han også har lagt billeder op af plakaterne med kondomer på. 

Se debatten, tag testen

Så selvom der kun er få timer til at hive de sidste vælgere om bord, så er det ikke spild at lægge kræfter i i dag. 

- Det er aldrig for sent. Det er sidste øjeblik, og vi gør noget lidt andet. Og havde vi sat dem op tidligere, så var de sikkert blevet smudsede. Så nu kommer der et sidste friskt budskab, siger Jan E. Jørgensen. 

Kandidaternes opfindsomhed her i de afgørende timer vil ingen ende tage, men er du stadig i tvivl om, hvor krydset sættes, så er der stadig mulighed for at se TV 2 Lorrys valgdebatter eller klik her og tag kandidattesten. 

Se hele valgdebatten fra Københavns Kommune her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik