Ellemann om V-bandeforslag: "Kan ikke gennemføres i praksis"

Cecilia Lonning-Skovgaards forslag om, at familiemedlemmer til bandemedlemmer, skal kunne fyres, bliver nu afvist af Venstres politiske ordfører.

Det er hverken inden for skiven eller gennemførligt, når Cecilia Lonning-Skovgaard, der er Venstres spidskandidat til Københavns Borgerrepræsentation, foreslår en længere række indsatser mod bandemedlemmers familier. Det fastslår Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, overfor Politiken.

Men han mener dog også, at det er nødvendigt, at kommunerne tænker i andre baner i forhold til, hvad der kan gøres inden for de gældende regler.

- Jeg vil hellere have, at vi får en masse ideer, som vi så ikke konkret kan bruge, end at vi bare sidder på hænderne og siger, 'vi kan nok ikke gøre noget', siger han til Politiken.

"Minder om kollektiv afstraffelse"

Forslaget fra Cecilia Lonning-Skovgaard går blandt andet på, at almene boligselskaber skal kunne sætte forældre til bandemedlemmer på gaden. Socialforvaltningen skal have muligheden for at tvangsfjerne vanekriminelles børn og søskende. Og så skal det være muligt at tage arbejdet fra familiemedlemmer, hvis deres søskende begår kriminalitet.

Cecilia Lonning-Skovgaard udtalte fredag til Politiken, at der ikke er lovhjemmel til at gennemføre flere af hendes forslag. Og det er Jakob Ellemann-Jensen enig i.

- Nej, jeg mener ikke, at de forslag, der er nævnt her, er noget, som kan gennemføres i praksis, siger han.

"Er det her det nye Venstre?"

Tidligere i dag sagde Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev, Rad.V., at forslaget fra Cecilia Lonning-Skovgaard var "latterligt" og "vanvittigt".

- Ud fra et fagligt, integrationsmæssigt perspektiv giver det ingen mening at straffe dem, som har fået uddannelse og job mod alle odds. Når de så skal straffes for ugerninger, som andre begår, så bliver det helt vildt, siger Anna Mee Allerslev til TV 2 Lorry.

Derudover stillede den radikale borgmester spørgsmålstegn ved, om forslaget var "det nye Venstre".

- Jeg synes egentlig, det er positivt, at vi har nogle kandidater og byrådsmedlemmer, som prøver at tænke lidt højt og ud af boksen og siger 'hvad kan vi gøre, er der noget, vi ikke har tænkt på?', siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Selvfølgelig fisker du og dine kolleger efter, at vi her fra siger, at 'det her er ikke Venstres politik, og det kommer ikke til at ske', og at vi lige pander vores kommunale kolleger ned. Men det har jeg ikke lyst til at gøre, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik