Ellemann: Ingen hjælp til udenlandske hjemløse

Flere politikere i København vil have regeringen til ændre reglerne, så de kan hjælpe det stigende antal udenlandske hjemløse. Men der er ingen hjælp på vej fra socialministeren.

De seneste par dage har TV 2 Lorry fortalt, at et stigende antal hjemløse bor på gader og stræder i København. Vinteren er på vej, og de mange udenlandske hjemløse kan ikke få plads på herbergerne.

- Vi står i det igen. nu bliver det koldt. Der er mennesker, der bliver syge, når de sover på gaden. I værste tilfælde er der nogen, der dør af det, siger medlem af socialudvalget for SF, Ayfer Baykal.

Som reglerne er nu risikerer de københavnske politikere få dagbøder, hvis de hjælper de udenlandske hjemløse. Flere politkere på Københavns Rådhus vil have regeringen til at lave reglerne om:

- Jeg synes, at Socialministeren bør åbne øjnene. Hun kan komme en tur til København og se, hvordan det egentlig er. Og så burde hun tage det her alvorligt. Det er ikke et problem, som København skal løse alene. Det er et problem, som man bliver nødt til at løse fra regeringens side også. Afsæt nogle midler og lav nogle regler, så vi kan hjælpe de her mennesker, siger Anne Mette Omø Carlsen fra Enhedslisten.

Du kan se mere i vores udsendelse i aften kl. 19.30.

SE OGSÅ: Flere politikere vil hjælpe udenlandske hjemløse

SE OGSÅ: Hjemløse har taget ophold op Rådhuspladsen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere