Elgiganten sælger forbudte køkkenkværne

Landets største elektronikkæde, Elgiganten, har siden årsskiftet solgt elektriske køkkenkværne til danskerne. Selv om de fleste kommuner ikke tillader brugen af dem.

Kværnene, der installeres i køkkenbordet, er ikke tilladt at bruge i Køge, Odsherred og Næstved kommuner, hvor man i stedet satser på at indsamle det våde husholdningsaffald til brug for biogas.

Der ud over er kommunerne usikre på, om kloaksystemet kan klare de massive mængder biologisk affaldsgrød.

- Vi mener ikke, at det hører til i kloakken, da det kan give tilstopninger.

Derudover er renseanlæggene heller ikke beregnet til, at de skal rense vandet for køkkenaffald, siger Hanne Jønsson, der er fagkoordinator i Lolland Kommune, til DR P4 Sjælland.

Flemming Rasmussen, der er ansvarlig for Elgigantens køkkenafdeling, er godt klar over, at mange kommuner er imod køkkenkværnene. Han beklager derfor, at kæden ikke i de første tilbudsaviser har gjort opmærksom på, at forbrugerne skal ansøge deres kommune, hvis de vil installere en køkkenkværn.

- Det gør vi fremover. Vi tager selvfølgelig også maskinerne tilbage, hvis forbrugerne kommer hjem og opdager, at deres kommune ikke tillader, at man installerer en køkkenkværn, fastslår Flemming Rasmussen til DR P4 Sjælland.

Køkkenkværnene, som blandt andet er kendt fra USA, installeres under køkkenvasken i forbindelse med afløbet. Her moser de alt fra bananskræller til kyllingeskrog, som så sendes videre ud i kloakken som en tynd grød.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik