Elever undgår badet efter idrætstimer

Det er ikke kun de voksne, der er blufærdige. Helt ned til 6. klasse begynder børnene at have problemer med at bade og klæde om sammen efter idrætstimerne. Det skriver Helsingør Dagblad.

 - Flere og flere børn er hamrende blufærdige, allerede når de starter i skolen, og det er altså et problem, siger Lasse Rye Rasmussen, der er konsulent for Bevægelse og Sundhed i Helsingør Kommune.

Han har kontakten med kommunens idrætslærere, og ifølge ham er blufærdigheden en af de helt store praktiske forhindringer i idrætsundervisningen.
Idrætslærerne oplever, at specielt de unge piger har svært ved at klæde om og gå i bad med deres kammerater. Flere og flere går ud på toilettet og klæder om, andre »glemmer« deres idrætstøj, mens nogen bare helt nægter at gå i bad.
- Vi oplever, at det specielt inden for de sidste par år er blevet et problem. Det er efterhånden blevet ret svært at få de unge til at gå i bad, efter de har haft idræt, fortæller Morten Boyer, der er idrætslærer på Tibberupskolen.

På Tibberupskolen oplever de, at elever helt ned til 6. klasse ikke har lyst til, at andre kan se dem uden tøj på, men problemet er stadig størst fra 7. til 9.klasse.
Morten Boyer tror, at det øgede fokus på den ideelle krop er en af årsagerne til, at pigerne er blufærdige.
- Hvis de unge ikke føler, at de selv har den perfekte krop, vil de ikke have, at andre skal se dem uden tøj på. Så bliver de pinligt berørt, siger han.

Også på Borupgårdskolen har man bemærket problemet, men idrætslærer Lars Dalsborg påpeger, at blufærdigheden kommer i bølger.
- For et par år siden havde vi et ret stort problem med pigerne i de ældste klasser, men jeg oplever det ikke som et stort problem i øjeblikket. Det kommer meget i bølger. Det smitter lidt af på de andre, hvis nogen af eleverne pludselig begynder at gå meget op i, at de ikke vil i bad med de andre, forklarer han.
På skolerne mener man, at idræt og et efterfølgende bad hænger sammen, og derfor har man sat ind på at opbløde problemet.

På Borupgårdskolen bruger man undtagelsesvis deres ekstra omklædningsrum, hvis en elev er meget genert, men Lars Dalsborg understreger, at det kun er i en tilvænningsperiode. Oplever skolens idrætslærere, at en klasse begynder at fokusere meget på blufærdigheden og bliver mere generte, tager idrætslæreren fat i klasselæreren. Han eller hun tager så en snak med eleverne om kroppens udvikling, og om at det er okay, at vi ikke alle er ens.

Også på Tibberupskolen prøver man at tage problemet i opløbet, men hvis en snak med eleverne ikke virker, tager man fat i forældrene.
- Der er selvfølgelig mange forældre, der bakker os op, men der er desværre også nogen, der ikke gør. Det synes vi selvfølgelig er ærgerligt, men vi kan jo kun fortælle dem, hvor vigtigt vi synes, det er, at eleverne kommer i bad efter idræt, siger Morten Boyer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik