Elever udstyres med betalingskort i skolen

Alle elever i Solrøds folkeskoler får nu deres eget betalingskort. Forældre kan holde øje med, hvad eleverne køber.

Den pengefri skole er fra årsskiftet en realitet på folkeskolerne i Solrød Kommune. I denne uge får skoleeleverne nemlig udleveret et nyt personligt betalingskort, som de fremover skal bruge ved betaling af mad i skoleboden, udflugter eller aktiviteter i SFO'en.

- Det er primært for at gøre betalingen nemmere for børnene, men der er en række sidegevinster. Forældrene er fx fri for altid at have mønter klar, så deres børn kan købe en bolle til fem kroner, og vi undgår også tyveri fra elevernes jakkelommer, siger konsulent på skoleområdet i Solrød Kommune Thomas Petersen til TV 2 Lorry.

- Og så skolerne også fri for at håndtere mønter. Vi må kun må have et lille kontant beløb liggende på skolerne, og der er ingen banker i Solrød, der vil tage imod mønterne, så vi har faktisk to medarbejdere, der skal køre til Køge flere gange om ugen, fordi én medarbejder ikke må transportere så mange penge.

Det nye betalingskort har et billede af løbende børn fra Uglegårdskolen på forsiden (se foto), er på størrelse med et dankort og kan bruges på tværs af alle skoler og SFO'er i kommunen.

Eleverne skal scanne betalingskortet ved betaling. Der er ingen pinkode, men til gengæld er der et elektronisk billede i systemet, så medarbejderen kan se, om det nu også er ejeren, der benytter kortet.

Forældrene kan løbende indbetale penge, lave en tank op-aftale, sætte forbrugsbegrænsninger på kortet og holde øje med saldoen hjemmefra.

- Forældrene kan se, hvad eleverne køber. Alle varer har en kode, så hvis lille Gustav siger, at han køber en grovbolle, men i virkeligheden køber en müslibar, så kan forældrene se det og snakke med ham om det. Forældrene kan også sætte en lås på kortet, så deres børn fx kun kan bruge 20 kroner på en dag, siger Thomas Petersen til TV 2 Lorry.

Det er skolerne og deres bestyrelser i Solrød, som har truffet beslutningen om at blive kontantfrie.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Solrød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere