Foto: TV2/Lorry

Elever mister hundredevis af timer i Tårnby

Eleverne sidder klar, men der er ofte ingen lærer ved tavlen i Tårnby Kommune, for timerne er aflyst.

Værst står det til på Løjtegårdsskolen, hvor over 170 timer siden august er blevet aflyst, oplyser DR P4 København.

En af årsagerne til de aflyste timer er, at der siden sommerferien er sket en fordobling i sygefraværet blandt lærerne sammenlignet med samme periode sidste år.

Det bekymrer forældrene, siger skolebestyrelsesformand, Pernille Kok.

- Vi må holde skolens ledelse op på, at tingene bliver bragt i orden, siger hun til P4 DR København.

Siden sommerferien har lærerne i Tårnby Kommune i gennemsnit haft to sygedage mere, end de havde i samme periode sidste år.

Og det skyldes arbejdspresset efter folkeskolereformen, mener lærerforeningens kredsformand.

Her mærker eleverne presset ved, at 81 af deres lærere er stoppet siden januar i år. Det er 50 procent flere end sidste år.

Det er klart, at lærernes arbejdstidsaftale får negative konsekvenser, siger kredsformand for lærerne i Tårnby, Ulla Erlandsen.

- Det er slået rigtig meget ud her i Tårnby, hvor lærerne føler, at politikerne har talt ned til dem, siger hun til DR P4 København.

Lærerne i kommunen underviser op til 33 timer om ugen, og det giver dem for lidt undervisningstid.

Derfor vil politikerne give lærerne seks minutter mere som forberedelsestid.

Men det er kun et lille skridt på vejen, mener Ulla Erlandsen.

- Udover at lærerne forsvinder fra kommunen, så er tilbagemeldingen fra skolerne, at lærerne i stigende grad bliver syge og stressede, siger Ulla Erlandsen.

Og sygefraværet, opsigelserne og de aflyste timer skal tages seriøst, mener formanden for skoleudvalget i Tårnby, Allan Andersen (S).

- Derfor skal der nu arbejdes på højtryk både på at reducere sygefraværet og på lokale løsninger, der kan løse problemerne på lige netop Løjtegårdsskolen, siger han til DR P4 København.

Allan Andersen pointerer, at de seks minutters ekstra forberedelsestid til lærerne ligger klar til godkendelse på politikernes bord allerede i næste uge.

- Så fremtiden ser lysere ud, mener han.