Elever giver 150 gaver videre til fattige børn: "En aha-oplevelse"

Eleverne på Halsnæs Lilleskole har lært en lektie om gavmildhed. De har alle givet en eller flere gaver til børn, der ikke selv får mange julegaver.

Det er ikke under alle juletræer, at der ligger en computer, den nyeste iPhone eller en cykel. For nogle børn er julen ikke lig med gavemekka.

quote Der var så mange gaver, at vores pedel måtte køre hende hjem i sin varvogn, fordi der ikke var plads til alle gaverne i hendes egen bil.

Else Johansen, Røde Kors i Halsnæs

Den lektie har de 150 elever på Halsnæs Lilleskole lært i december måned på en helt særlig måde. De har nemlig alle skulle give en gave videre til børn, hvis forældre ikke har så mange penge.

- Eleverne synes, det er fantastisk at give gaver, og de har været meget motiverede. Især de helt små har brugt meget energi på det, siger viceskoleleder på Halsnæs Lilleskole, Jakob Feilberg Olsen til TV 2 Lorry. 

Skolen har lavet et samarbejde med den lokale Røde Kors afdeling, der på søndag skal uddele gaverne. Men Røde Kors havde ikke forventet så mange gaver.

Her får Else Johansen fra Røde Kors en gave fra en elev. Der går 150 elever på Halsnæs Lilleskole.
Her får Else Johansen fra Røde Kors en gave fra en elev. Der går 150 elever på Halsnæs Lilleskole.
Foto: Privatfoto/Martin Hierwagen

- Hun var helt overvældet den gode dame fra Røde Kors. Der var så mange gaver, at vores pedel måtte køre hende hjem i sin varevogn, fordi der ikke var plads til alle gaverne i hendes egen bil, siger han.

Børnene havde både pakket nye og brugte gaver ind. En elev havde sågar givet en cykel væk.

Glæden ved at give

Julegaverne har lært børn næstekærlighed på en meget håndgribelig måde.

- Vi har haft et forløb i skolen, hvor vi snakkede om, at der findes familier, hvor man ikke får den nyeste iPhone eller en fjernstyret bil. Det gør det mere forståeligt og tættere på, at man får lov at pakke en gave ind til en virkeligt barn, siger Jakob Feilberg Olsen. 

- Det er vigtigt at lære, at det er en glæde at give til andre, og man får noget igen. Det har været en fin aha-oplevelse for dem, siger han.

I år forventer Røde Kors at give julehjælp til 11.000 familier rundt om i landet. 

 

 
 
Foto: Privatfoto/Martin Hierwagen

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik