Elever går glip af gratis togtur

Ikke bare undervisningen er aflyst for skoleeleverne i disse uger. Mange børn må også se langt efter deres lejrskoler og studieture, som er aflyst på grund af lockouten.

Det kan mærkes hos DSB, som må køre med masser af tomme sæder. Bare i denne uge har man indtil nu fået afbud fra over 3300 skoleelever. DSB og Staten har nemlig en aftale om, at hver skoleklasse får en gratis rejse per skoleår. Men den tur må mange klasser nu vinke farvel til.

- Der er kun få muligheder for at komme af sted for de klasser, der nu må aflyse deres tur. Alt er allerede fuldt booket i maj måned. Man kan muligvis tage en af de få pladser i juni, men ellers får eleverne bare ikke deres gratis tur i år, siger Anne-Lise Bach Sørensen, Underdirektør i DSB til Ultra Nyt på DR.

Ikke bare eleverne ærgrer sig over de mange lockout-aflysninger. De betyder nemlig også, at DSB taber penge.

DSB taber penge

- Når der kommer så mange afbud med så kort varsel, betyder det, at vi kører rundt med for mange vogne og nogle gange med for meget personale, siger Anne-Lise Bach Sørensen til Ultra Nyt.

Også mange bus- og flyrejser bliver aflyst på grund af lockouten. 10-årige Fawzi Majzoub fra Dyvekeskolen i København skulle have været tre dage med bus til Nordsjælland efter Påske. Han og klassekammeraterne havde glædet sig meget til at komme af sted, men så trådte lockouten i kraft på afrejsedagen.

- Måske havde det været den bedste dag i mit liv. Hvorfor skulle det lige være den dag, hvor vi skulle på lejrskole?, siger Fawzi.

I næste uge skal 11.600 elever med tog på lejrskole

Selvom afbuddene strømmer ind til DSB, så fornemmer Anne-Lise Bach Sørensen, at lærere og forældre trods alt er optimistiske på vegne af de omkring 11.600 elever, der efter planen skal med toget på lejrskole i næste uge.

- Vi har fået forespørgsler, men endnu ingen afbud til næste uge, så folk håber på bedre tider, siger hun til Ultra Nyt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik