Elev ledte efter insekter: Fandt skydevåben i busk ved folkeskole

Politiet bekræfter, at de har afsøgt området med hunde.

En elev fra tredje klasse på Avedøre Skole i Hvidovre gjorde sig tirsdag formiddag noget af et fund, da han tumlede rundt i en busk i nærheden af skolen. 

Gemt i buskadset lå nemlig en plastikpose med et skydevåben i. 

Det skriver ledelsen ud til forældrene på Forældreintra. Du kan læse den fulde besked nedenfor:

Et skærmdump, som TV 2 har fået tilsendt, viser den besked, forældre til børn på Avedøre Skole tirsdag over middag har modtaget op forældreintra.
Et skærmdump, som TV 2 har fået tilsendt, viser den besked, forældre til børn på Avedøre Skole tirsdag over middag har modtaget op forældreintra.
Foto: TV 2 - Privat

Ledte efter insekter

Overfor TV 2 uddyber skoleleder René Rasmussen Sjøholm, at fundet blev gjort i forbindelse med undervisningen. 

- Klassen var ude for at lede efter insekter, da eleven falder over posen med skydevåbnet. Der var derfor en lærer lige i nærheden, så eleven stod ikke alene, fortæller han. 

Han uddyber i øvrigt, at eleven har taget forløbet pænt. 

- Vi har en fast procedure i den slags situationer - dermed ikke sagt, at det er normalt, at vi finder skydevåben på skolens grund - men i krisesituationer er vores fokus på at få talt med eleven, klassekammeraterne og forældrene, som vi også har gjort i denne omgang. 

- Alle har det efter omstændighederne godt, afslutter René Rasmussen Sjøholm med henvisning til, at sagen nu er overdraget til politiet, og at skolen af samme årsag ikke har yderligere kommentarer.

Efterforskning i fuld gang

Københavns Vestegns Politi bekræfter over for TV 2, at de har været til stede på skolen. Vagtchef Morten Steen fortæller, at de fik anmeldelsen klokken 10.20 og straks derefter rykkede ud til skolen.

- Vi sendte børnene væk fra området, mens vi afsøgte området med hunde, men der har ikke været nogen grund til at evakuere skolen.

Vagtchefen kan ikke komme ind på, hvilken type skydevåben der er tale om, ligesom han heller ikke kan uddybe, hvordan det er havnet i en busk ved en skole.

Han uddyber, at betjente og hunde efter et par timer var færdige i området. De har nu sendt skydevåbnet til undersøgelse i forbindelse med efterforskningen i sagen.

Derfor har de ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik