Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

Elever afvist af gymnasium: De bor for langt væk

Ansøgere fra Stevns og Faxe er afvist af Køge Gymnasium. Begrundelse: De bor for langt væk

Et større antal unge fra Stevns og Faxe, der har søgt om optagelse på Køge Gymnasium, er blevet afvist med begrundelsen om, at de bor for langt væk. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Ikke desto mindre er Køge Gymnasium netop det gymnasium, som ligger tættest på Stevns og Rødvig, hvor vi bor, siger Nicolai Bertram Kristensen til avisen. Han er far til Mikkel, der er en af de afviste elever.

Og Mikkel er ikke den eneste, der har fået den nedslående besked. 51 andre unge, hovedsageligt fra Stevns, Faxe og Faxe Ladeplads, har fået samme besked. Alle afvisningerne er sket på grund af afstandskriteriet og uden mulighed for individuel vurdering.

Læs også Tre gymnasier kan selv vælge de dygtigste elever

Nye regler er skyld i afvisningerne

Ifølge rektor for Køge Gymnasium , Peter Schiødt, er gymnasiet ikke selv herre over afgørelserne.

- Nye regler indebærer, at rektorerne i praksis ikke har nogen mulighed for at foretage et kvalificeret skøn på baggrund af hverken menneskelige, samfundsmæssige eller faglige hensyn, siger han til DAGBLADET Køge.

Han forklarer også til avisen, at en mulig ændring af reglerne om afstandskriteriet først vil træde i kraft fra 2018, og at Køge Gymnasium derfor ikke har mulighed for at foretage en selvstændig vurdering på nuværende tidspunkt.