Elefant i zoo skal gøres drægtig igen

Hunelefanten Surin skal gøres drægtig igen, så snart hun har født sin dødfødte unge, lyder det fra København Zoo.

Det bliver ikke nødvendigt med en sorgperiode for hunelefanten Surin, når hun har født den døde unge, der lige nu stadig er i hendes mave. Sådan lyder det fra København Zoo, der melder, at Surin skal gøres drægtig igen.

- Der er ingen tvivl om, at det er planen, at hun skal blive det. Det er den primære grund til, at hun her. Det er for at producere nogle elefantunger, siger dyrlæge Mads Bertelsen fra København Zoo til Ritzau.

I dyreverden bliver man ikke ked af det over en dødfødsel eller en død unge på samme måde, som mennesker bliver, forklarer dyrlægen.

- Dyr har ikke kapacitet til at blive traumatiserede på samme måde, som mennesker kan. Mennesker har nogle forventninger, følelser og bekymringer om fremtiden. Jeg tror ikke, dyr har nogle af de ting, siger Mads Bertelsen til Ritzau.

I 2013 fødte elefanten Surin også en død unge med en hjertefejl. Der er dog ikke noget galt med Surin - hun er bare uheldig, mener dyrlægen.

- Der er ikke nogen sammenhæng mellem de to fødsler. Denne gang har vi en normal unge, men en fødsel, der er gået galt. Sidste gang havde vi en normal fødsel, men en unge, der havde en medfødt misdannelse, siger Mads Bertelsen til Ritzau.

Han fortæller, at Surin og de andre elefanter godt ved, at ungen i Surins mave er død.

- De har alle været meget optagede af hende og brummet og rørt ved hende, men her til morgen har de bare været ganske uinteresserede og holdt afstand, siger dyrlægen til Ritzau.

Han håber, at Surin føder sin unge selv inden for tre til fire dage. Ellers må man nemlig skære ungen ud, og det kan være en livsfarlig procedure.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere