El-skraldebiler kører igen på Frederiksberg

I Frederiksberg Kommune er el-skraldebiler igen på gaden. Efter dødsulykken på Strøget blev de tjekket.

El-skraldebilerne er igen ude for at samle affald på Frederiksberg. De er identiske med den type skraldebil, der onsdag kostede en mandlig turist livet på Strøget i København.

Se indslag: Ulykke på Strøget

Frederiksberg Kommunes el-skraldebiler blev sendt til eftersyn torsdag, men da der ikke blev fundet nogle fejl med sikkerhedsforanstaltningerne, blev de taget i brug igen. Det fortæller driftschef ved Frederiksberg Kommune, Ole Philiph.

- Efter ulykken i går kaldte vi dem alle sammen ind til et eftersyn her i morges, hvor vi tjekkede de sikkerhedsforanstaltninger, der er i bilen, siger han og forklarer:

- Der er blandt andet en sædekontakt, hvor man skal sidde på sædet, for at den kan køre. Vi tjekkede også, at håndbremsen virkede, som den skulle. Normalt er det sådan, at når man trækker håndbremsen, går den ud af gear, så den ikke kan køre.

- Det virkede på dem alle sammen, så de er på gaden igen, fortæller driftschefen.

De små hvide elektriske biler bruger kommunerne både til at samle skrald, køre med redskaber og ordne andre opgaver.

I København holder de el-drevne skraldebiler fortsat stille. Det skyldes, at det endnu er uklart, hvorfor en skraldebil på Strøget pludseligt af sig selv kørte uden chauffør og ramte en amerikansk turist, der døde.

De københavnske el-skraldebiler er i garage, mens teknikere undersøger omstændighederne bag ulykken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik