EL fælt skuffet over Amager Fælled-aftale: Beskylder SF og R for løftebrud

Enhedslisten i København klandrer SF og Det Radikale Venstre for løftebrud i forbindelse med det omdiskuterede byggeri på Amager Fælled.

Som en direkte konsekvens af det kommende boligbyggeri på Amager Fælled valgte Enhedslisten at stå udenfor årets budgetforlig i København.

Og partiet er skuffet over SF og Det Radikale Venstre, som inden kommunalvalget også var stærkt kritiske overfor byggeriet på Amager Fælled.

- Jeg synes, det er enormt ærgerligt, at SF og De Radikale ikke stod fast sammen med Alternativet og Enhedslisten, siger Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen til TV 2 Lorry.

Forligspartierne er blevet enige om , at der skal bygges boliger på Amager Fælleden. 
Forligspartierne er blevet enige om , at der skal bygges boliger på Amager Fælleden. 
Foto: TV 2 Kosmopol

Både hun og resten af partiet er overbevist om, at byggeriet får store konsekvenser:

- Når man bygger så mange boliger - 2000 boliger er faktisk virkelig mange boliger - så kommer der også andre behov. Der vil blive behov for stier og adgangsveje, og der bliver sikkert også behov for, at de skal have asfalt og belysning. Og det vil komme til at genere naturen - også på resten af fælleden, udover der, hvor der bliver bygget, siger Ninna Hedeager Olsen.

Ville ikke stå udenfor

For både Det Radikale Venstre og SF var det afgørende, at de var i stand til at få indflydelse på budgettet:

Før valget gav I udtryk for, at der ikke skulle bygges på Amager Fælled. Hvad har fået jer til at skifte mening?

- Det er jo den virkelighed, vi stod i. Så kan vi kigge på, om vi vil have mandater, der arbejder, eller om vi ville står udenfor. Vi valgte mandaterne , der arbejder, siger Socialborgmester Mia Nyegaard fra De Radikale til TV 2 Lorry.

Mia Nyegaard fra De Radikale.
Mia Nyegaard fra De Radikale.
Foto: TV 2 Kosmopol

SF lægger ikke skjul på, at de gerne have været byggeriet på Amager Fælled foruden.

- Det har ikke været nogen nem aftale. Det har ikke været noget ønske for os, at der skulle bygges på helt unikke naturområder, siger Sundheds- og Omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF) til TV 2 Lorry.

Sisse Marie Welling (SF).
Sisse Marie Welling (SF).
Foto: TV 2 Kosmopol

Hun fremhæver, at partiet har sikret en række tiltag, som både bevarer biodiversiteten på Amager Fælled samtidig med, at byggeriets areal bliver mindre, end hvad der først var lagt op, 

- Med det flertal, der var inde i Borgerrepræsentationen, der synes vi som grønt ansvarligt parti, at det var vigtigst at sikre, at man bevarede så meget grøn natur som muligt, siger Sisse Marie Welling.

Enhedslisten beskylder SF og Radikale for at bryde den politiske musketered om Amager Fælled. Se mere i her indslaget.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik