EL anklager borgmester for hemmelighedskræmmeri i Vinge-sag

Enhedslisten i Frederikssund mener, at borgmesteren fører borgerne bag lyset i den skandaleombruste Vinge-sag.

- Nu må farcen standse...

Sådan indleder Enhedslisten i Frederiksund et angreb på kommunens borgmester, John Schmidt Andersen (V).

I et åbent brev beskylder byrådsmedlem Pelle Andersen-Harrild (EL) borgmesteren for hemmelighedskræmmeri og efterlyser mere åbenhed omkring problemerne med det strandede Vinge Centrum-byprojekt.

- Når nu tingene er lækket og mere eller mindre kendte – i hvert fald i nogle kredse - så synes jeg, det er at føre borgerne i Frederikssund bag lyset ikke at være åben omkring det her, siger Pelle Andersen-Harrild til TV 2 Lorry.

Kritikken bunder i det ambitiøse - men lige nu økonomisk kollapsede - byggeri i den nye bydel Vinge i Frederikssund.

Kort før jul kom det frem, at kommunen ikke har det fulde overblik over hverken økonomi eller den aftale, som er lavet med AP Pension og MT Højgaard.

- Den aftale har jo ikke været en aftale, som du og jeg forstår ved en aftale, hvor man skriver ned og er klar på, hvad den ene forpligter sig til, og hvad den anden forpligter sig til. Det har været en betinget aftale - altså at den skulle konsolideres, som det hedder rent juridisk, siger Pelle Andersen-Harrild.

Undersøgelse er foreløbig hemmmelig

Frederikssund Kommune har valgt at skille sig af med de advokater, som har forhandlet aftalen til at begynde med. I stedet har kommunen hyret et nyt advokatfirma ind til at lave en undersøgelse af, hvordan kommunen er forpligtet økonomisk i Vinge-projektet, og om kommunens tidligere rådgivere eventuelt skal sagsøges.

Det er den undersøgelse som borgmesteren holder hemmelig, og som Enhedslisten efterlyser mere åbenhed omkring.

TV 2 Lorry har spurgt borgmester John Schmidt Andersen, hvorfor borgerne i kommunen ikke må indsigt i undersøgelsen. Til det svarer han:

- Det må borgerne også. Bare ikke nu, fordi vi er i gang med en proces, hvor vi skal afgøre, om vi skal lægge sag an mod nogle af vores rådgivere, siger han.

Alt for lukket proces

Men hvis borgmesteren overvejer at lægge sag an, burde han have inddraget byrådet, mener Enhedslistens Pelle Andersen-Harrild.

- Det er første gang, jeg hører det. Jeg kan godt gætte mig til, at det er det, der er på vej. Men tag og kom og sig det åbent. Det er jo en ærlig sag. Hvis man har fået dårlig rådgivning, så er det vel også i orden, at man siger, at man gerne vil have erstatning for det, siger Pelle Andersen-Harrild, der efter eget udsagn ikke har hørt noget fra borgmesteren egen mund om et eventuelt sagsanlæg mod kommunens rådgivere.

Den udlægning er John Schmidt Andersen ikke enig i. Men det åbne brev fra Enhedslisten har alligevel sat tanker i gang hos ham.

- Måske har processen været for lukket. Og det kan vi ikke have. Det er byrådet, der skal bestemme, hvordan sådan et projekt skal se ud fremadrettet. Derfor vil byrådet også blive mere involveret omkring Vinge-projektet, siger John Schmidt Andersen.

Hvis du gerne vil have et overblik over den omfattende sag, så kan du læse mere HER.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik