Ekstra billetter til broløb blev revet væk

Interessen for at løbe på Kronprinsesse Marys Bro er noget nær enorm.

Det er ved at være en fast tradition her i landet. Når en ny bro står klar til indvielse, så skal den bruges til at løbe og gå på, før bilisterne overtager asfalten. Det gælder også kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord ved Frederikssund. Og interessen for at være med er enorm - billetterne bliver revet væk på ingen tid.

Torsdag satte løbsarrangørerne yderligere 3.000 løbsnumre til salg. Og fra salget startede klokken 12 gik der bare 45 minutter - så var der udsolgt.

Glade arrangører

- Det er dejligt, at det er gået så stærkt. Men jeg må indrømme, at vi ikke er helt overraskede, for forhåndsinteressen var jo også meget stor, da vi satte de første 7.000 løbsnumre til salg - og det tog omkring 12 timer så var de solgt, fortæller Torben Hansen, der er formand for foreningen Fjordløberne.

Sammen med en anden løbeforening, Out-Run Frederikssund, står de som arrangører af løbet, og de to foreninger har entreret sig med DGI, som skal løse de mange praktiske opgaver, der er ved at sætte så stort et løb op.

- Og så er vi 250 frivillige på dagen, der skal få det til at fungere. Jeg skal ikke selv løbe med, men glæder mig til at være med til at afvikle dagen, siger Torben Hansen.

En bro - et løb - en chance

Hvorfor tror du vi danskere så vilde med at løbe på broer?

- Det har vi også spurgt os selv om. Men Danmark er jo netop et land, der er forbundet af broer og der er da noget smukt ved at løbe på en bro, der forbinder to områder. Og så er jeg måske lidt inhabil her - men naturen her i vores område er altså særligt smuk, og det tror jeg også tiltrækker folk, lyder det fra Torben Hansen.

Han mener også, at det at kunne løbe på helt ny vej, der ikke er indtaget af bilerne endnu, gør det spændende.

- Der var også et motorvejsløb ved Hobro, før vejstrækningen åbnede - det var en stor succes, siger han.

Broløbet med 10.000 løbere og gående deltagere afvikles lørdag den 28. september som en del af en større folkefest. Og den efterfølgende mandag tages den nye bro for alvor i brug - og så er det i meget lang tid fremover ikke muligt at løbe på den.

- Derfor har vi brandet løbet med sloganet: En bro - Et løb - En chance, forklarer Torben Hansen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik