Eksportsucces fyrer ledelsen efter alvorlige fejl i modermælkserstatning

Modermælksproducenten Mille Food i Hundested har fyret direktionen. Det sker efter, at Fødevarestyrelsen har fundet flere alvorlige fejl.

Modermælksproducenten Mille Food A/S i Hundested har fyret ledelsen. Det sker efter, at Fødevarestyrelsen har fundet flere alvorlige fejl.

Det oplyser firmaets bestyrelsesformand Axel Castenschiold i en pressemeddelelse.

Fyringen gælder ifølge TV 2 Lorrys oplysninger den administrerende direktør Steve Wang samt fabrikschefen og kvalitetsdirektøren.

Fyringerne kommer i kølvandet på en række en kontrolbesøg, hvor Fødevarestyrelsen har konstateret alvorlige fejl i en række forsendelser af virksomhedens hovedprodukt – modermælkserstatning – til det kinesiske marked.

Modermælkserstatningen har manglet nødvendig dokumentation for valle-proteinet lactoferrin.

Dette har blandt andet resulteret i, at Fødevarestyrelsen den 9. september gav virksomheden et påbud om at destruere cirka 400 paller med modermælkserstatning.

Ved tidligere kontrolbesøg har Fødevarestyrelsen endvidere politianmeldt virksomheden for manglende sporbarhed på lactoferin, og yderligere er 31 paller med modermælkserstatning blevet beslaglagt.

- Det er i både bestyrelsens og myndighedernes optik en alvorlig fejl, da identifikation og oprindelse af fødevarer er af største vigtighed, siger bestyrelsesformand Axel Castenschiold.

- På denne baggrund har bestyrelsen for Mille Food besluttet udskifte virksomhedens daglige ledelse.

Tidligere topdiplomat erstatter fyret direktør

Bestyrelsen har i stedet ansat Christian Dehlholm som ny administrerende direktør. 

Christian Dehlholm kommer senest fra en stilling som direktør for forskning og udvikling i Mille Food.

Han har tidligere arbejdet som statskonsulent og diplomat for Udenrigsministeriet på den danske ambassade i Beijing, og han har også tidligere arbejdet for Arla. 

- Dehlholm har til opgave i et tæt samarbejde med Fødevarestyrelsen at bringe orden i de kritisable forhold og derpå sætte en ny kurs for Mille Food, siger Axel Castenschiold.

Hundested-virksomheden Mille Food har haft så stor succes med at sælge modermælkserstatning til Kina, at de tidligere i 2019 åbnede en fabrik i Roskilde med 100 nye medarbejdere.

Udvidelsen kom, efter at virksomheden i 2018 fik godkendt en aftale til en halv milliard kroner med det kinesiske marked.

 

Rettelse: Vi har tidligere skrevet at det var kvalitetschefen, der blev fyret. Det er ikke korrekt. Det er kvalitetsdirektøren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natascha Artikelfoto

playNatascha er tilbage i arbejde efter trafikuheld: "Her kan jeg mærke, at folk tror på mig"

SAS Scandinavian Airlines

Corona giver SAS største underskud i selskabets historie

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere