Eksperter spår sikkert FCK-avancement

På trods af en skidt præstation i første opgør mod Shamrock Rovers, skal FCK nok klare sig videre. Imens er der større tvivl om OB's Champions League-drømme.

En kneben 1-0-sejr i første opgør mod det upåagtede irske hold Shamrock Rovers har sået tvivl om, hvorvidt FC København kvalificerer sig til play off-kampene om at komme til gruppespillet i Champions League.
      Men selv et dårligt spillende københavnerhold bør klare skærene ni ud af ti gange mod irerne. Alt andet ville være en skandale. Det mener den tidligere landsholdspiller Marc Rieper, som har en fortid i skotske Celtic.
      - FC København har vel 85-90 procents chance for at gå videre. Deres kvalitet er så meget bedre end irernes, og det bør de vinde på. Jeg tror ikke, der er ret meget mere i Shamrock Rovers, vurderer Marc Rieper, som ser en spinkel chance for et FCK-farvel.
      - FCK fører kun med et mål, og alt kan ske. Irerne kommer til at give hud og hård for at vinde over FCK'erne, og der er ingen tvivl om, at FCK ikke kan slå dem på fight, siger Marc Rieper.
      Selvom der bliver tryk på tribunerne i Irland, vil det ikke kunne dæmme op for københavnerne. Faktisk kan det være en fordel, lyder vurderingen fra Jan Kalborg, fodboldekspert på DR.
      - Med den rutine, som FCK har som klub, og som mange af spillerne også har, vil det ikke berøre dem. Det kan tværtimod måske sætte dem yderligere op. Det bliver ikke noget negativt pres.
      Han peger på de danske mestres 2-0-sejr over FC Nordsjælland i weekenden, hvor holdet igen viste gode takter. Hvis det fortsætter, er hovedstadsklubben så godt som sikker på avancement.
      - Det afgørende er, at københavnernes spil bliver glidende. De skal være meget i boldbesiddelse og spille hurtigt. Gør de det, kan irerne overhovedet ikke følge med, fastslår Jan Kalborg.
      Marc Rieper levner derimod ikke OB mange chancer i returopgøret mod græske Panathinaikos. Den første kamp endte uafgjort hjemme på TRE-FOR Park.
      - 1-1 på hjemmebane mod et så godt hold som Panathinaikos er ikke tilstrækkeligt. Og så kommer de ned i en heksekedel i 100 graders varme. Det bliver svært. De har vel 10-15 procents chance for at gå videre, mener Marc Rieper.
      Det er Jan Kalborg dog uenig i. Han ser kun grækerne som små favoritter.
      - OB's muligheder er store, ingen tvivl om det. Panathinaikos har ikke startet turneringen endnu, og det skal OB profitere af. Man så, at grækerne forærede chancer væk, og så må man jo bare håbe, at en mand som Peter Utaka er mere skarp.
      OB's videre skæbne vil dog komme til at afhænge af, om den fynske defensiv holder tæt.
      - Normalt fungerer OB's defensiv rigtig godt. Hvis de rammer en af de dage, hvor defensiven står fint, så skal de nok holde nullet. Derfor er det også så vigtigt, at angriberne udnytter deres muligheder, siger Jan Kalborg.
      OB fik 2-2 i weekendens superligakamp mod AGF, efter at have været foran 2-0 indtil 20 minutter før tid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik