Eksperter: Huspriser vil falde 20 pct.

Manden, der før nogen anden fik øje på boligboblen i Danmark, forudser et nyt stort prisfald, skriver Politiken onsdag.

Inden for tre år dykker priserne igen, og faldet kan blive på over 20 procent. Det viser en ny analyse fra professor Jakob Brøchner Madsen, der netop er vendt hjem til CBS efter flere års ophold på et universitet i Australien:

»Efter min vurdering skal priserne mindst 20 procent længere ned, end de er i dag. Markedet er fortsat overvurderet, når man ser på udviklingen i huspriserne gennem de seneste 100 år. De har altid svinget op og ned, men det har folk en tendens til at glemme. Det er svært at sige, hvornår prisfaldet præcis sætter ind, men mit bud er inden for de næste tre år«, siger han til Politiken.

Jakob Brøchner Madsens analyse bygger på data for prisudviklingen siden 1936 og viser, at priserne senest svingede over periodens middelniveau i 1998. Siden har priserne ligget langt over. Og trods de seneste års fald er de ikke nået længere ned end niveauet for 2005, hvorfra de nu stiger en smule.

Analysen bakkes op af lektor Jens Lunde, CBS, som har set beregningerne. Han siger til Politiken:

»Folk går rundt og tror, at nu skal de købe, men som beregningen viser, er vi langt over det langsigtede ligevægts8niveau. Vi kan ikke regne med at fastholde det aktuelle prisniveau, for vi kan ikke i længden holde renten lav«.

Nye tal viser ellers, at boligpriserne nu er svagt stigende, og det får ejendomsmæglere og realkreditinstitutter til at melde, at boligmarkedet er vendt. Ifølge Brøchner Madsens beregninger er priserne imidlertid blot landet på et midlertidigt niveau, som holdes oppe af kunstigt lave renter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere