Eksperter: Fredensborg bag ulovlig jagt på sladrehank

IT-afdeling jagter åbenmundet politiker - det kan være en overtrædelse af loven

Der er en, der sladrer og snakker med udenforstående, når politikerne har holdt lukkede møder i Fredensborg Kommune. Senest blev der lækket oplysninger fra et møde, der handlede om budgetoverskridelser på 18 millioner på et plejecenter. Men mødet var lukket - oplysningerne var ikke offentlige.

Nu har Fredensborg indledt en jagt på den politiker, der lader oplysningerne sive - problemet er bare, at jagten næppe er lovlig. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fredensborg Kommunes IT-afdeling vil undersøge, hvem politikerne har sendt mails til, og de vil også undersøge, hvilke (elektroniske) dagsordener politikerne har læst i dagene op til det lukkede møde.  Men det kan være en overtrædelse at gennemføre underøsgelsen.

-Jeg er ret sikker på, at det ikke er lovligt at undersøge politikere på den måde. Kernen er, at det sker i en sag, hvor konsekvensen er politianmeldelse, og så skal en undersøgelse foregå i politiets regi, siger Sten Bønsing, ekspert i forvaltningsret på Aalborg Universitet til Frederiksborg Amts Avis.

Han får støtter fra Peter Blume - professor på Københavns Universitet, der advarer om, at undersøgelsen er et skridt på vejen mod overvågningssamfund.

Imens holder den socialdemokratiske borgmester, Thomas Lykke Pedersen, fast:

-Vi er i byrådet trætte af, at der bliver lækket oplysninger fra lukkede møder og dagsordener, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik