Ekspert: Vaccine har reddet 30 danskere

Frygten kom bragende sidste år: Måske ville hele Danmark, ja, hele verden bukke under. Enten i form af døden eller »blot« ved at have det ganske forfærdeligt. Den farlige svineinfluenza var på vej. Myndighederne tog deres forholdsregler ved at vaccinere omtrent 500.000 danskere mod H1N1, men sygdommen viste sig at være væsentligt mere ufarlig end først antaget, skriver Berlingske Tidende søndag. Var det derfor klogt at vaccinere så mange?
»Ja, for vaccinationerne har efter min mening reddet cirka 30 danskeres liv,« siger direktøren for Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen.
Hans skøn er baseret på to forhold. For det første var langt størsteparten af de 31 danskere, der hidtil er døde af influenzaen, i en klar risikogruppe og burde derfor være blevet vaccineret. Men enten nåede de det ikke, eller også blev de vaccineret for sent. For det andet antager direktøren, at cirka 50 pct. af alle danskere i de særlige risikogrupper er blevet vaccineret. På den baggrund bør der statistisk set via vaccine være reddet omtrent lige så mange danskere, som der er omkommet af sygdommen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere