Ekspert: Ok at skyde aggressiv sæl

Tyge Jensen er en af landets største kendere af sæler, og han er ikke i tvivl om, at sælen skal skydes, hvis den fortsat går til angreb på mennesker.

Der er endnu ingen melding om, hvad der skal ske med den gråsæl, der mandag aften angreb og bed 35-årige Mille Nissen, mens hun roede påRoskilde Fjord.

Tyge Jensen, der har arbejdet med sæler i 32 år og er en af landets største kendere af sæler, er ikke i tvivl om, at den skal skydes, hvis den fortsat går til angreb på mennesker, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Hvis den begynder at bide nogen, så bare skyd den. Bestanden er ikke truet. Hvis den bliver aggressiv, synes jeg, den skal ha' en kugle lige på stedet, siger Tyge Jensen, der har arbejdet med havpattedyr på Fiskeri- og Søfartsmuseet.

Han mener, at man bør lade sælen være, men hvis den bliver ved med at angribe, er der ikke noget at betænke sig på, da et bid mod et barn kan være farligt.

Tyge Jensen undrer sig dog meget over sælens opførsel, som han aldrig har set før.

- Det er meget mærkeligt, jeg har aldrig oplevet det i mine 32 år. Gråsæler bider ikke normalt, det er spættesæler, der kan finde på at nappe. Spættesæler bliver meget hurtigt sky. Gråsæler er udmærket klar over, at de er store, så de er kolde i røven, siger Tyge Jensen.

Han er på den anden side ikke helt overrasket over sælens pludselige angreb, fordi det generelt er et utilregneligt dyr, der kan finde på hvad som helst.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik