Ekspert: Derfor er det usandsynligt, at Madsen bliver frikendt

Folk med skiftende forklaringer står i en dårlig situation, lyder det fra professor i strafferet.

Peter Madsens skiftende forklaringer omkring Kim Walls død forringer markant hans chancer for at blive frikendt.

Det mener professor i strafferet Eva Smith ifølge Jyllands-Posten.

Madsen har senest kendt sig skyldig i parteringen af Kim Wall, og han har samtidig forklaret, at den svenske journalist døde af kulilteforgiftning i ubåden, mens han selv befandt sig oppe i tårnet på båden.

Før det forklarede han, at Kim Wall døde som følge af kraniebrud, fordi hun fik en 70 kilo luge i hovedet, og at han herefter begravede hende til søs. 

Forringet sag

Men den forklaring viste sig ikke at holde vand, for da politiets dykkere fandt Kim Walls hoved, var der ingen tegn på læsioner, der kunne ligne kraniebrud.

Ifølge Eva Smith er skiftende forklaringer med til at forringe en sigtet persons sag.

 - Folk med skiftende forklaringer står i en dårlig situation, fordi retten vil sige, at man ikke kan stole på forklaringen. Skiftende forklaringer forbedrer ikke ens troværdighed, siger Eva Smith til Jyllands-Posten.

Virker mere utroværdig

Hun lægger vægt på, at politiet bliver nødt til at forholde sig til Peter Madsens nye forklaring, selvom han virker mere utroværdig, når hans forklaringer løbende ændrer sig.

- Det er meget usandsynligt, at han (Peter Madsen, red.) bliver frikendt. Han har jo tilstået en række forhold - dog ikke drab. Nu må man forholde sig til hans nye forklaring, og så handler det om at finde ud af, hvad der er en passende straf, fortæller Eva Smith til Jyllands-Posten.

I mandags meldte politiet, at efterforskningen i sagen er ved at være afsluttet.

Københavns Byret har indtil videre afsat otte retsdage til sagen, som kommer til at strække sig over marts og april næste år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik