Ekspert: Brøndby-træner er pisket til at vinde

Viasat-kommentator Jesper Thygesen vurderer, at Thomas Frank har to-tre uger til at få Brøndby på ret kurs.

Brøndby-træner Thomas Frank er efter en forfærdelig sæsonstart nødsaget til at få en sejr i en af de næste kampe.

Det vurderer Viasats kommentator Jesper Thygesen ovenpå tre Brøndby-nederlag i Alka Superligaen og et lurende exit fra kvalifikationen til Europa League.

- Thomas Frank er bare pisket til at få et eller andet på tavlen. Det behøver ikke at se kønt ud, men der skal noget på tavlen.

- Så må han glemme processen, for lige nu går processen fra kamp til kamp, siger Jesper Thygesen.

Viasat-kommentatoren vurderer, at Frank har endnu tre til fem kampe til at få Brøndby på rette spor.

Måske kan Brøndby-ledelsen allerede skride til handling på torsdag, hvis Brøndby ryger ud af Europa League-kvalifikationen til cypriotiske Omonia Nicosia. Det første opgør i Brøndby endte 0-0.

- Det vil i så fald handle om måden, Brøndby bliver slået ud på. Det kan være marginalt og direkte uheldigt. Ender det med et kollaps på Cypern, så er det en anden snak.

- Generelt vil jeg vurdere, at han har to-tre uger til at løfte holdet, fordi han tidligere har bevist, at han kan gøre det, siger Jesper Thygesen.

Han henviser til, at Thomas Frank også i de to forudgående sæsoner har fået en dårlig sæsonstart. Sidste sæson endte dog med bronze.

- De to andre opstarter, han har haft i Brøndby, har ikke set gode ud, og det er ikke godt for en træner at have på CV'et, at man ikke kan starte en sæson ordentligt ud, siger Thygesen.

I kulissen råder Brøndby over Superligaens mest rutinerede træner i Troels Bech, der for halvanden måned siden blev hentet ind som sportschef i stedet for Per Rud.

- Troels Bech er den, der har flest superligakampe af alle trænere, og det vil sige, at han er en lidt skjult trussel for Thomas Frank.

- Bech har gjort en dyd ud af at fortælle, at han er sportschef og ikke andet. En sportschef skal i den grad bakke sin træner op. Men vi ved, at opbakningen er der lige indtil den dag, at den er væk, siger kommentatoren fra Viasat.

Jesper Thygesen vurderer, at Brøndby står med en stort set intakt trup i forhold til den, der i foråret vandt bronze.

- Det, der i mine øjne gav dem bronze, var hård fight mere end alt muligt andet. Også med deres dårlige bane i foråret in mente.

- I sidste sæson blev drenge til mænd. Det har jeg svært ved at se nu.

- I foråret gik man ind med logoet forrest på trøjen, og så fightede man.

Selv pæne spillere som Christian Nørgaard og Lebogang Phiri tog fat - både løbemæssigt og i duellerne - tit med blod på trøjen, og det skulle der til.

- Det vil jeg gerne se igen. At de mentalt forbereder sig på en anden måde, siger Jesper Thygesen.

Viasat-kommentatoren vurderer, at der lige nu er et mismatch mellem truppen og den boldbesiddende spillestil, som Brøndby gerne vil praktisere.

- Troels Bech kan vi ikke klandre, da han lige er kommet til. Men sammensætningen af truppen og niveauet er på en sådan måde, at man ikke kan diktere spillet og være dominerede i kampene gennem boldbesiddelse, for det er man ikke dygtig nok til.

- I stedet skal Brøndby nedkæmpe modstandere og så må spillet komme senere, vurderer Jesper Thygesen.

Sportsdirektør Troels Bech mente søndag efter 0-2-nederlaget til Hobro, at det kan være noget mentalt, der præger Brøndby-holdet.

- Det hviler på Thomas Frank, hvis spillerne ikke er mentalt klar på opgaven. Så er der blevet trænet forkert, indpisket forkert og inspireret forkert. Det er trænerens lod, at det er ham, det falder tilbage på.

- Det mentale er lige så alvorligt som manglende evner, eller hvis truppen ikke er sammensat rigtigt, siger Jesper Thygesen.

Han peger samtidig på, at Brøndby blandt andet har spillet uden landsholdsanfører Daniel Agger i flere kampe på grund af skader. Det har brudt rytmen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik