Eks-Bloodz: Min bedste ven ville dræbe mig

Ifølge et tidligere medlem af banden Bloodz var det selvforsvar, da han ved et uheld dræbte en 28-årig mand. Derfor mener han ikke, han har fortjent straf.

Efter 10 års medlemskab af den kriminelle bande Bloodz ønskede en ung fyr at komme ud og videre med sit liv.
- Min familie sagde, at jeg måtte vælge mellem dem eller Bloodz. Jeg valgte min familie, forklarede den 26-årige mand mandag i Retten i Glostrup, som skal afgøre, om han er skyldig i drab.
Senere måtte han sande, at bandemedlemskabet ikke bare sådan uden videre kunne ophæves.
- Da det gik op for mine kammerater i Bloodz, at jeg havde forladt dem, ringede én af mine bedste venner, et ledende medlem i banden, og fortalte mig, han var skuffet. Jeg vidste godt, hvad det betød, sagde den tiltalte til anklager Tomas Hugger.
I dag er han tiltalt for at have skudt og dræbt en 28-årig mand den 31. december ved højlys dag foran en frisørsalon på Frederiksberg Allé i København.
Efter eget udsagn handlede han i selvforsvar og mener derfor, at han bør frifindes.
- Jeg kendte ham slet ikke. Jeg ville ham intet ondt. Det var et uheld, sagde han.
Skuddet blev affyret få meter fra offeret og ramte ham i hovedet.
Den tiltalte forklarede i retten, at han blev lokket i en fælde af sin frisør.
- Dengang tænkte jeg ikke over, at frisøren bad mig komme tilbage næste dag på et helt bestemt klokkeslæt. I dag ved jeg, han var indblandet, sagde han.
Syv Bloodz-medlemmer, deriblandt hans skuffede ven, stod næste dag og ventede på ham i salonen.
- Jeg prøvede at bevare roen, men de slog mig hårdt i hovedet og sagde, jeg skulle gå med. Jeg trak min pistol og fik dem lidt på afstand, forklarede han i retten.
Efter at have truet flokken af Bloodz-folk forlod den 26-årige salonen og satte sig ind i sin bil, der holdt udenfor.
- Jeg kunne ikke komme væk, da de begyndte at stille sig rundt om bilen, så jeg gik i panik, forklarede han. Jeg steg ud af bilen, og mens jeg løb væk, affyrede jeg pistolen. Jeg prøvede at skyde op i luften, men jeg ved ikke, hvor jeg sigtede hen, sagde han.
I alt affyrede den 26-årige fire skud. Et af dem dræbte den 28-årige mand.
Medlemmer fra den afdødes familie var mødt op i retten mandag, og de var tydeligt berørt af situationen.
Der blev i formiddagspausen uddelt fjendtlige blikke og dødstrusler til den tiltalte fra et mandligt familiemedlem til den afdøde. Retten tog ingen chancer og valgte at bortvise den unge mand fra retssalen.
Flere vidner fra gerningsstedet og medlemmer fra Bloodz skal afhøres, inden der formentlig falder dom mandag den 26. marts.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik