Ejer af havecenter kræver kæmpe erstatning

Det kan blive otte-ti gange dyrere end ventet for Roskilde Kommune at gennemføre planerne om en urban zone ved Dyrskuepladsen. Prisen kan ende med at blive et trecifret millionbeløb, skriver DAGBLADET Roskilde.

Kommunen har gennemført en ekspropriation af 54.000 kvadratmeter jord, der tilhører Roskilde Plantemiljø, men Roskilde Plantemiljøs ejer, Keld Bjergegaard, mener, at ekspropriationen er ulovlig, og han er indstillet på at føre sagen helt til dørs og gennem alle nødvendige instanser for at forhindre ekspropriationen. Og skulle han i sidste ende miste sin jord, vil han rejse et erstatningskrav, der ligger langt over de 12 millioner kroner, han oprindeligt fik tilbudt af kommunen. Det svarer til 200 kroner pr. kvadratmeter, men værdien er tre-fire gange større, mener han. Dertil kommer den grus, der er i undergrunden, som er anslået til en værdi af 17 millioner kroner.
I givet fald vil Keld Bjergegaard desuden forlange, at kommunen overtager hele ejendommen, og selve havecentret »er til en helt anden pris. Så hvad mit krav er, det ved jeg end ikke selv,« siger Keld Bjergegaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik