Ejer af sumpskildpadde efterlyst - nu er han fundet

Naturcenter Amager efterlyste ejeren af en europæisk sumpskildpadde, som blev fanget i en åleruse nær sydvest-pynten på Amager.

Det er ikke hver dag, at skovfogederne hos Naturcenter Amager kommer ud til deres åleruser og finder det, de fandt i nettet søndag formiddag.

En europæisk sumpskildpadde havde forvildet sig ind i ålerusen til stor overraskelse hos de ansatte ved Naturcenter Amager.

- Det er en meget usædvanligt fangst, siger Jes Aagaard, der er er Naturvejleder hos Naturcenter Amager.

Det var hans kollega, der opdagede den noget sjældne fangst, som de formoder stammer fra en privat ejer.

- Jeg tror aldrig før, det er sket, at der er fundet en europæisk sumpskildpadde i en åleruse. Især ikke i Køge Bugt, hvor Naturpark Amager grænser op til, som jo er saltvand - og sumpskildpadden er en ferskvandsart, siger Jes Aagaard.

Ifølge naturvejlederen uddøde den europæiske sumpskildpadde i Danmark omkring jernalderen, og derfor er det meget unaturligt med fangsten.

Også derfor føler man sig sikker på, at en ejer derude et sted må savne sin skildpadde.

- Det er en meget sjælden og efterspurgt art, så derfor tror jeg ikke, der er nogen, der med vilje har sat den ud i det fri for at slippe af med den, siger Jes Aagaard og tilføjer:

- Men hvis man har den gående frit i sin omhegnede have, er den en sand udbrydderkonge, så den kan sagtens selv være stukket af. Og selvom den er en fin svømmer, så svømmer den meget langsomt. Så jeg nægter i hvertfald at tro på, at den er svømmet hertil fra Polen eller Tyskland, hvor de ellers findes i naturen, da man tilbage i 1920'erne satte dem tilbage i det fri.

Ejermand fundet

Efter denne artikels udgivelse er Naturcenter Amager blevet kontaktet af skildpaddens ejer. Der er tale om en mand fra Amager, oplyser naturvejlder Jes Aagaard i en sms til TV 2 Lorry.

- Han har kontaktet os og fortalt, at den er en urimelig udbryderkonge. Den er flygtet ud af et anlæg med 130 centimeter høje mure. Fantastisk den så er fanget i en ruse i salt/brakvand, skriver Jes Aagaard.  

Den europæiske sumpskildpadde lever på kanten af kulden. For at overleve, så langt mod nord, kan den gå i dvale i flere måneder på bunden af en tilfrossen sø.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

gribskov

Ny aftale sikrer 15 nye nationalnaturparker og bedre havmiljø i Øresund

Bypark foran Tivoli

playEt skridt nærmere: Flertal bakker op om bypark foran Tivoli

storkerede

Her vil lokale lokke storkepar til nationalpark

koen

Lokal rytter fandt kalv bag pigtrådshegn - kritik preller af på forpagter

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere