Ejendomsmæglerforening: Befri priserne på andelsboliger

Dansk Ejendomsmæglerforening kalder det en udfordring, at prisen på andelsboliger fastsættes kunstigt.

- Hvis man ophævede maksimalpriserne på andelsboliger, så ville prisen afspejle udbud og efterspørgsel på andelsboliger blandt forbrugerne og ikke være knyttet op på et profesionelt investeringsmarked. 

Sådan skriver vicedirektør Anders Palmkvist fra Dansk Ejendomsmæglerforening, DE, til Berlingske. 

DE er brancheorganisationen for de valuarer, der i stigende grad fastsætter værdien af især hovedstadens mange andelsboligforeninger. 

Meldingen kommer efter, at Berlingske forleden kunne dokumentere, at værdien af sammenlignelige andelsboliger kunne variere med 100 procent i valuarvurderinger. 

De voldsommme udsving har fået flere partier til at kalde prissætningerne for uigennemskuelige og kaotiske, og erhversminister Brian Mikkelsen har medgivet, at han er åben for at kigge nærmere på systemet.

Vicedirektøren Anders Palmkvist påpeger, at det er kompliceret at vurdere en ejendom. 

- Det er desværre ikke simpelt at vurdere en ejendom. Det har også været en udfordring for SKAT at finde et retvisende vurderingssystem, skriver han til Berlingske. 

Revisorenes Brancheforening, FSR, er også opmærksom på problemstillingen ved de voldsomme udsving i andelsboligpriserne. 

Her har man nu lavet en arbejdsgruppe, der skal komme med et forslag til at nye vurderingssystem, så købere og sælgere kan være sikre på den rette pris. 

Valuarvurderinger

- En valuarvurdering er et alternativ til de offentlige ejendomsvurderinger, som ikke er steget siden 2012. 

- En valuar vurderer andelsboligforeningen som en udlejningsejendom, og det er ikke unormalt at boligen bliver mere værd, end hvad den offentlige vurdering siger. 

- En valuarvurdering følger ikke nødvendigvis de generelle prisstigninger i ejerboligmarkedet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik