Ejendomsmæglere lukker på stribe

Ejendomsmæglere må i stor stil lukke. Ny frygter de, at skattekommisionens forslag om at reducere i rentefradraget vil sætte branchen under yderligere pres, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Jeg får mange oplysninger om situationen for ejendomsmæglere på Sjælland, og lige nu forlader de ansatte ejendomsmæglere enten helt branchen, fordi de ingen penge tjener, eller også bliver de bliver fyret. Det sker i ret stor stil. Markedet er i bund, og hvis nogen kolleger siger andet, lyver de, siger Finn Nør-Pedersen, indehaver af Boligmægleren i Hvalsø og kasserer i bestyrelsen for Kreds 3 i Dansk Ejendomsmæglerforening (DE).
Han frygter, at alene udspillet fra Skattekommisionen skader branchen.- Skattekommissionens udspil er gift. Selv om det kun er et forslag, tror en masse mennesker, at det er vedtaget. Det vil gøre det hele endnu værre. siger Finn Nør-Pedersen.
Formanden for DE i Danmark, Steen Winther-Petersen, bekræfter tendensen. Han forklarer, at der de seneste måneder allerede er lukket 70 ejendomsmæglerbutikker i Danmark, som følge af de dårlige tider.
- Vi ser mange lukninger. I 2009 forventer vi, at antallet af ejendomsmæglere skal falde med 15 procent, ligesom antallet af ansatte i branchen skal ned. Det kan selvfølgelig blive endnu værre, hvis ikke ejendomsmarkedet kommer i gang igen, siger Steen Winther-Petersen.
Michael Christensen, der ejer flere butikker i ejendomsmæglerkæde Estate i blandt Greve, frygter netop, at kommisionens forslag vil skade markedet.- Det er lidt ligesom at skubbe til en snebold, der i forvejen ruller, og i min verden er det ikke det rigtige tidspunkt at pille ved så basale ting som rentefradraget. Det kunne man have gjort for tre år siden, siger Michael Christensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere