Egedalsvænge får alligevel et juletræ

Privat donation sikrer, at der alligevel bliver et juletræ i boligforeningen Egedalsvænge i Kokkedal.

Der kommer alligevel et juletræ i boligforeningen Egedalsvænge i Kokkedal i år.

En privatperson har nemlig tilbudt at give 7000 kroner til foreningen, og det har formanden takket ja til. Det oplyser P4 København.

Onsdag kom det frem, at et muslimsk flertal i boligforeningens bestyrelse havde besluttet ikke at give penge til den faste tradition i år.

En beslutning, der blev truffet kort efter, at foreningen havde holdt eidfest for 60.000 kroner. Det fik efterfølgende flere politikere til at tilbyde foreningen at betale juletræet.

Jonas Birger-Christensen er hverken politiker eller beboer i foreningen, men til gengæld træt af politikernes udmeldinger.

- Der bliver slået politisk plat på det her, siger han til P4 København.

Han tilbyder nu boligforeningen 7000 kroner til et juletræ og 7000 til næste års eidfest, og han håber, at det vil få fokus tilbage på det, han synes, det drejer sig om - nemlig børnenes fest.

Formand Karin Leegaard Hansen takker ifølge P4 København ja til alle de juletræer, der måtte komme.

- Det er stort af de borgere og politikere at tænke på os, siger hun til radiostationen.

Hun fortæller, at der er stor opbakning til både at fejre jul og eid i Egedalsvænge, efter sagen kommen frem.

- Jeg har aldrig oplevet så stort fællesskab. Det er styrket så meget, og beboere med alle mulige baggrunde står sammen, siger hun.

Donationen betyder også, at Dansk Folkeparti afblæser en storstilet politisk kamp. Partiet havde ellers planlagt, at man ville kalde en minister i samråd hver uge, ind til Egedalsvænge havde fået et juletræ.

- Det afblæser vi nu, men vi vil fortsat være opmærksom på det her. Det gælder også for eksempel skoler og institutioner, som neddrosler juletraditioner, siger integrationsordfører Martin Henriksen til Ritzau.

Dansk Folkeparti fastholder dog et spørgsmål til kulturminister Uffe Elbæk (R). Han skal i næste uge i Folketingets spørgetid svare på, hvordan han opfatter sagen fra Kokkedal.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik