03:05

Egedal Kommune kæmper med alle midler for at sikre, at beboerne i Toppevad slipper af med banden Satudarah.

Egedal kæmper for at holde hollændere fra helvede væk

Egedal Kommune kæmper alt, hvad de kan, for at sikre, at beboerne i Toppevad slipper af med det Satudarah tilholdssted, der netop er dukket op.

Den berygtede rockergruppe Satudarah - også kaldet Hollænderne fra Helvede - er ved at flytte ind i et lejet hus i den lille by Toppevad i Egedal. 

Bandemedlemmerne skaber stor utryhed i den lille by, og nu er kommunen klar til at give udlejeren et påbud, hvis de upopulæer lejere ikke overholder lokalplanen.

- Vi er klar til at give sådan et påbud. Vi vil undersøge alle muligheder og gøre, hvad vi kan, for at genskabe trygheden i området, siger han til TV 2 Lorry.

Ejendommen på Ringbakken er udlagt som erhvervsejendom. Hvis Saturdarah-medlemmerne i stedet bruger den som klubhus og ikke driver erhverv, er det et brud på lokalplanen, og så kan kommunen give påbud til udlejeren om, at han skal sikre, at tingene bliver bragt i orden.

00:39

Rockergruppen Satudarah har lejet sig ind i dette hus i Topevad ved Ganløse

Luk video

Det er dog langt fra sikkert, at et påbud vil være nok til at få sat bandemedlemmerne på gaden. De slipper typisk med en økonomisk straf og besked på at overholde loven, lyder det fra politiet. 

- En overtrædelse af et påbud vil typisk udløse en bødestraf, siger Magnus Andresen, der er chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi, til TV 2 Lorry. 

TV 2 Lorry har fredag talt med udlejeren. Han forklarer, at han ikke var klar over, at lejerne var Satudarah-medlemmer, da han udlejede ejendommen.

Han fortæller også, at han ikke havde lejet ud til dem, hvis han havde vidst det, og at de fortsat er uønskede på ejendommen. Han forklarer også, at lejeloven nu forhindrer ham i at smide dem ud.

Læs også Egedal: Nye rocker-naboer skaber frygt

Nordsjællands Politi har også været i kontakt med udlejeren og følger nu sagen nøje.

- Vi holder øje med, hvad der sker på adressen og har registreret, at der er kommet endnu et tilholdssted for sådan en gruppering. Vores mål er at skabe så meget trygehd som muligt for borgerne, siger chefpolitiinspektør Magnus Andresen.

Fredag holdt flere virksomheder, der holder til ved Ringbakken i Toppevad, møde. Mødet handlede om, hvad virksomhederne kan gøre ved, at medlemmer fra motrocykelbanden Satudarah nu er flyttet ind  i nummer 10.

TV 2 Lorry talte med flere af mødedeltagerne i dag, men ingen tør stå frem, fordi de frygter, at det kan få konsekvenser.

- Jeg forstår dem godt, det er da utrolig ubehageligt at have den slags grupperinger som nabo, siger borgmester Willy Eliasen til TV 2 Lorry.

Naboernes utryghed opstår, fordi et stort antal medlemmer af Satudarah er kendt dømt for kriminalitet. Politiet mistænker eksempelvis, at det meget omtalte drab tidligere på måneden, hvor en 25 årig mand blev parteret, er et internt opgør i Saturadrah.

Det er langt fra første gang, at naboer til bandeklubhuse er kommet i klemme. På Tudskærvej i Vanløse ligger der stadigvæk en Bandidos-rockerborg på fjerde år trods ihærdige protester. Også på Laurentsvej 34 har politikerne forsøgt at få smidt Saturdarah ud - uden held.

Egedals borgmester Willy Eliasen erkender, at kommunens muligheder for at sætte Satudarh ud er begrænsede. Men han siger også, at kommunen ikke giver op.