Eftersøgt fisker fundet i Øresund

Ung fisker, der forsvandt i redningsflåden efter skænderi med sin skipper, er fundet i live

- Det var måske i sidste øjeblik.

Det siger Søren Viborg, central vagtleder hos Københavns Politi, efter at en 24-årig fisker tidligt torsdag morgen blev fundet drivende i en lille oppustelig redningsflåde midt i Øresund.

I live, men forkommen og nedkølet, blev den unge mand i et svensk redningsfartøj sejlet til Tårbæk Havn, hvorfra han blev kørt til sygehusbehandling

Det var en nord-syd-gående færge i Sundet, der ved godt 03-tiden fik øje på redningsflåden og gav beskeden videre, oplyser vagthavende officer hos Søværnets Operative Kommando.

Kun skipperen var om bord, da de to mænds fiskekutter anløb København ved 23.20-tiden onsdag aften.

Skipperen har fortalt politiet, at han og den 24-årige havde været i skænderi midt ude på Sundet. Derefter satte den 24-årige sig op på taget af kutteren, mens de sejlede hjemad.

Først da han nåede havn, opdagede skipperen, at hans kollega og den lille kutters redningsflåde var væk, og han slog alarm. Flåden er af en type, hvor der skal trækkes i en snor, før den puster sig op.

Et redningsfartøj fra Københavns Lufthavn blev ind i eftersøgningen sammen med fire svenske redningsfartøjer, ligesom nogle civile deltog frivilligt med deres både.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik