Efterlysning i Emilie Meng-sag går viralt: Kan bukkejægerne hjælpe opklaring på vej?

Politiet har fået flere end 100 henvendelser fra borgere, efter at Emilie Mengs lig blev fundet i en sø.

Masser af borgerne har været aktive i eftersøgningen af den 17-årige Emilie Meng, der forsvandt den 10. juli i år. 

quote Jeg er ikke bekymret for at ødelægge noget.

Jesper Schytte, jæger

1. juledag kom den nedslående nyhed om, at liget er fundet i et vandhul nær Borup ved Køge, og det har igen fået masser af danskere til at engagere sig i opklaringen. 

Flere end 100 personer har henvendt sig med oplysninger, der kan lede politiet på sporet af gerningsmanden.

 - Henvendelserne går på alt muligt. Det er køretøjer, der er set i området, forskellige personer eller mistænkelige forhold. Alt det er vi nu ved at undersøge nærmere, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til Ritzau. 

Én af de danskere, der har engageret sig i opklaringen er den tidligere politimand og nuværende jæger Jesper Schytte.

Han har lavet et særligt Facebook-opslag, der nu er delt over 2000 gange.

- Jeg ved, at mit opslag er læst af mere end 40.000 mennesker. Dét i sig selv er sgu da udmærket, men min tanke har udelukkende været, at hvis der bare er én, der læser det, og kan huske noget, så er det ok. Jeg forsøger ikke at være en helt, forklarer han til TV 2 Lorry. 

Idéen fik han, da han så datoen, som Emilie Meng blev fundet på. 

Det er nemlig præcis den søndag, hvor bukkejagten sluttede i år, og derfor en særlig dag for mange jægere, der tager i skoven. 

- Jeg tænkte, jamen for helvede. Den dag kan alle jægere sgu da huske, og de færdes jo i skoven mellem klokken fire og klokken otte om  morgen, siger Jesper Schytte, og uddyber:

- Det er ligegyldigt, om de tror, de har set noget. Hvis de har været der, bør de melde det til politiet. Så kan det være, at der kommer noget brugbart alligevel under en afhøring, som de ikke har været opmærksomme på. Måske de har set en hvid, en rød eller en sort varervogn eller andet. 

Politiet har efterfølgende meddelt, at de arbejder ud fra den teori, at Emilie Meng har været udsat for en forbrydelse.

Liget har muligvis ligget i vandhullet gennem flere måneder. 

Alligevel håber Jesper Schytte, at hans bidrag kan være brugbart og ikke til gene for politiets arbejde.

- Jeg er ikke bekymret for at ødelægge noget. Jeg ved, at jeg ikke skriver mere, end at det er ok. Der er fire eller fem, der har ringet til politiet efter min efterlysning, og det er jeg tilfreds med. Som jeg siger, det er ligegyldigt, om de har set noget. Hvis de har været i området, bør de melde det, siger han. 

quote Vi er rigtig glade for alle de borgerhenvendelser, vi får. Vi har allerede fået et pænt stykke over 100.

Søren Ravn-Nielsen, Efterforskningsleder, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

Efterforskningsleder på Emilie-sagen, Søren Ravn-Nielsen, fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, siger da også til TV 2 Lorry, at hjælpen fra borgerne er værdsat og ikke skaber forvirring.

- Han beder jo folk om at kontakte politiet. Det oplever vi ikke som privat efterforskning, men mere som et hint til jægerne. Vi er rigtig glade for alle de borgerhenvendelser, vi får. Vi har allerede fået et pænt stykke over 100. Så er der noget, som man meget hurtigt kan sige ikke bringer sagen videre, og andet undersøger vi nærmere, fortæller han.

Det er dog endnu for tidligt at sige, hvad henvendelserne fører til. Søren Ravn-Nielsen siger desuden, at de retsmedicinske og kriminaltekniske undersøgelser heller ikke er helt afsluttede endnu.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik